Vraag & Antwoord

OS Windows

formateren van winxp

4 antwoorden
  • hallo ik heb mijn schijf in 2 partities gedeeld op c heb ik win xp staan en de schijf is ntfs op e heb ik mijn fotos en dergelijke staan . nu wil ik mijn c schijf formateren en er win 98 op terug zetten maar ik krijg het niet voor elkaar kan iemand mij uitleg daar over geven. ps.schijf e wil ik behouden en dus niet formateren. :roll: :roll: :roll:
  • Het opstarten moet via je cd rom gebeuren, dit kun je veranderen in je bios. Windows xp cd in je cd rom en via het installatie proces van xp kun je dan aangeven dat je eerst je c schijf wilt formateren. Dan moet je voor de optie van fat 32 kiezen als je windows 98 terug wilt. Windows 98 kan namelijk niet op een ntfs geformarteerde partitie. Nu weet ik niet of je nog bij je foto's op je e schijf kunt komen omdat die op een ntfs partitie staan, maar ik denk dat ernog wel meer reacties komen die me aan zullen vullen.
  • Probeer uit een oude pc een 2/3 GB harde schijf te halen, deze aan te sluiten, formatteren op fat32, daar je foto's tijdelijk naartoe te verplaatsen en vervolgens schijf c en d te formatteren op fat32. Daarna kan je Win98 weer installeren op c: en je foto's van de tijdelijke harde schijf terug te zetten naar d: Een computer van 6/7 jaar oud heeft vaak een harde schijf van die grootte en ze kosten niets tot zeer weinig.
  • okee bedankt voor deze informatie jullie hebben me er echt mee geholpen :D :lol:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.