Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Outlook Express - Verborgen bestanden

Robertnl
9 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar de bestanden (mailtjes) die Outlook Express opslaat.
  Met behulp van de tip in C!T van nov 2002 in U Vraagt, heb ik de Archiefmap gevonden. Als ik met behulp van Verkenner of Windows Verkenner de archiefmap wil bekijken, dan kom ik niet verder dan C:\Documents and Settings\gebruikersnaam\Local Settings\Application Data\Identities\{lange reeks tekens}\
  Ik mis hierna de mappen \Micrsoft\Outlook Express
  Via Help en Verborgen bestanden of mappen weergeven heb ik de verborgen bestanden zichtbaar gemaakt, maar helaas nog steeds geen zicht op de Outlook Express bestanden.
  Wie kan mij helpen?
 • De Outlookbestanden staan als .dbx (databasefile) in de "My Documents" map. Dus postvakin.dbx etc. Dit geld voor XP ik weet niet meer of dit ook voor 96/98 geld.
 • Windows XP. Volgens Outlook Express is de archiefmap voor mijn mailtjes:
  C:\Documents and Settings\gebruikersnaam\Local Settings\Application Data\Identities\{lange reeks tekens}\Micrsoft\Outlook Express
  Met Verkenner is die map niet te vinden
 • [quote:b372f2b3ba="ArievS"]Windows XP. Volgens Outlook Express is de archiefmap voor mijn mailtjes:
  C:\Documents and Settings\gebruikersnaam\Local Settings\Application Data\Identities\{lange reeks tekens}\Micrsoft\Outlook Express
  Met Verkenner is die map niet te vinden[/quote:b372f2b3ba]
  Keb hier op mijn werk geen XP, dus ik weet het niet exact, maar in Verkenner, Extra, Mapopties, zit ook een optie 'weergeven systeemmappen', die kan je aanvinken. Misschien zie dan de mappen. Mijn bestanden zitten er wel overigens. In outlook express kun je ze trouwens eenvoudig verplaatsen. Onder Extra, Opties, tabblad Onderhoud kun je bij Archiefmap aangeven het pad waar voortaan de meel moet staan. Daarmee verplaats je alle mail naar een map die je wel eenvoudig kan benaderen.
  [img:b372f2b3ba]http://home.hccnet.nl/m.koot/ou.gif[/img:b372f2b3ba]
 • Sluit dan wel eerst windows messenger af, anders lukt het niet een andere map als archieve map in te stellen.

  Hans.
 • Het probleem zit niet in het instellen van een andere archiefmap, dat staat uitgebreid omschreven in de ComputerTotaal van november 2002.
  Het probleem zit in het niet kunnen zien van de bestanden in de archiefmap. De hele archiefmap is zelfs onzichtbaar!
  Ik ben op zoek naar de mogelijkheden om de archiefmap te zien en de inhoud te kunnen zien met behulp van Verkenner o.i.d.
  Ik heb namelijk nog een paar accountdirectsories in de map Documents and Settings staan. Waarschijnlijk staan in een van deze directories oude mailtjes. Deze accounts komen niet voor op het inlogscherm.
 • Is het niet gewoon te zien in OE bij Extra > opties > onderhoud > archiefmap
 • Hallo 'the curse'

  het hoort niet thuis bij deze topic, maar ik ben al een tijdje op zoek naar de mogelijkheid van het invoeren in een bestand van een schermafdruk zoals jij nu hebt gedaan. Kun je mij opgeven hoe dit moet?
  Alvast bedankt en sorry dat deze vraag even off-topic is.

  Robert
 • [quote:cf2ad5ae7d="Robertnl"]Hallo 'the curse'

  het hoort niet thuis bij deze topic, maar ik ben al een tijdje op zoek Robert[/quote:cf2ad5ae7d]
  uitleg=naar je toe gemeeld.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.