Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

IRQ conflict met IDE-controler en Ethernetkaart

Anoniem
roeske
10 antwoorden
 • Er is een IRC conflict in Win98SE.
  De CD-rom speler (A-open 48x) wordt via de IDE-controler op een Creative-kaart aangestuurd. Gebruikt IRQ 11. Werkt goed.
  Op het moment dat ik een Ethernetkaart (3com Etherlink XL TPO 10Mb)toevoeg, gaat deze ook naar IRQ 11. De CD-Rom speler heeft daarmee dan een conflict. De CD-rom speler werkt dan niet meer.

  Het lukt mij niet (Win98 probleemoplosser) om een van de twee op een andere IRQ te krijgen. IRQ 7 en 12 zijn nog vrij, maar ik weet niet hoe ik een van de twee daarop kan krijgen. Automatisch gaat het in ieder geval niet. Als ik beiden verwijder, IRQ 11 tijdelijk reserveer, dan lukt het ook niet. Ze gaan na installeren dan weer beiden naar IRQ 11. Waarom willen ze nou perse naar IRQ 11 ?????

  HELP!
 • als je geen usb gebruikt .
  kun je dat uit zetten in het bios dat levert weer een irq op.
 • Ik weet niet wat voor Creative kaart je hebt maar je kunt misschien met jumpers op die kaart de IRQ-setting veranderen naar 7.
  Verder kun je als je ze niet nodig hebt de in je BIOS de COM en LPT-poorten uitzetten, leverd ook weer vrije IRQ's op.
 • Het moederbord ondersteunt geen USB, dus daar zit geen oplossing. Ik gebruik geen printer, dus uitschakelen van de LPT poort is wellicht een oplossing.
  De Creative kaart is een SB16PnP kaart. Welke jumper is voor de IRQ's? Ik heb geen gebruiksaanwijzing van deze kaart.

  Thx alvast….
 • [quote:5ab971b443="roeske"]Er is een IRC conflict in Win98SE.
  Op het moment dat ik een Ethernetkaart (3com Etherlink XL TPO 10Mb)toevoeg, gaat deze ook naar IRQ 11.[/quote:5ab971b443] Ik ken het 3Com kaartje niet, maarre als die PnP staat, zou ik haast denken dat het wel goed gaat. Is het een ISA of een PCI kaartje? Vaak zijn er speciale programmaatjes beschikbaar om de kaart te configureren. In ieder geval geldt dat voor bijvoorbeeld de 3C509, een 3Com ISA kaartje.
 • In de meeste BIOSen kan je een IRQ toewijzen aan een PCI slot.
  Tel effe in welk slot de NIC zit en koppel IRQ=7 aan de NIC
 • Het is een PCI kaartje. Heb ik destijds gekregen via kabel-chello-abonnement. Model: 3Com Etherlink XL PCI 3c9000B-TPO. Wil steeds op IRQ 11 gaan zitten, terwijl die al in gebruik is door de Creative

  Ben erg benieuwd waar ik in het bios (computer is 6 jaar oud) de IRQ's kan wijzigen.
 • zon oude PC denk niet dat ie in het BIOS zit. Kijk bij Peripeherals.

  Wat voor mobo heb je ? Hoeveel IDE controllers zittene rin en zijn ze alle bezet ? De Sb16 met onbooard IDE zijn al lang uit de tijd. De onboard IDE wil eigenlijk alleen maar IRQ11 en IRQ12 afhankelijk als het een 3e of 4e IDE is. Daarom zhebben ze geen lang leven gehad. Ik dacht niet dat je die kon uitzetten.

  Blijft over als je de IRQ van de NIC niet kan wijzigen nog een andere optie over. Je Aopen op een gewone IDE controller aansluiten en een geluidskaart kopen zonder IDE connector.
 • je kunt toch ook gewoon handmatig de irq veranderen in windows , je moet automatisch irq beheren uitzetten en irq 7 toewijzen ik heb hetzelfde probleem gehad (kan bij eigenschappen van het betreffende apparaat in apparaatbeheer in configuratiescherm)
 • Dat werkt niet bij de 3com kaarten. Bij de drivers van de nic is een config progje (3c5x9cfg.exe). Hier stel je in of de kaart PNP is of een 'vaste' irq heeft.
  Opstarten in DOS en het progje draaien.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.