Vraag & Antwoord

OS Windows

Leeg configuratiescherm Win98

Anoniem
Peter_C
3 antwoorden
 • Geachte Lezers, ik heb wel een grappig probleem waar ik eeen oplossing voor zoek. Ik heb van een school hier in de buurt een PC (AMD 600 mhz) gekocht met windows 98 erop. Het ziet er allemaal goed uit maar toch zou ik wel graag bij de instellingen komen in het configuratiescherm.

  Niemand schijnt me op school uit te kunnen leggen hoe ik dat moet wijzigen, vandaar dat ik om jullie hulp vraag!
  Zit er een tooltje in Windows98 die alle belangrijke instellingen onzichtbaar maakt? Dit zou logisch zijn aangezien de gemiddelde scholier wel iets verder wil kijken als Word en Powerpoint.

  In dankbare afwachting van een oplossing………..

  groeten
 • systeembeheerder verbieden alles wat los en vast zit. Maar ik geef ze groot gelijk. Installeer Windows gewoon even opnieuw. Dat is wel de beste optie aangezien het hele register op z'n kop ligt.

  opstartdiskette>fortmat>setup>klaar.
  Voor meer informatie rond formateren, kijk even verder, het stikt er hier van!
 • [quote:53f7ab7d72="ProblemPc"]Installeer Windows gewoon even opnieuw. [/quote:53f7ab7d72]
  Misschien een beetje overdreven :wink:
  Waarschijnlijk is er gebruik gemaakt van PolEdit. Met dit programma kun je gebruikers toegang geven/ontzeggen tot bepaalde onderdelen van windows. Het staat trouwens ook op de installatie-cd, onder \Tools\Reskit\Netadmin\Poledit.
  Probeer eerst eens (eventueel met hulp van de uitleg op deze pagina) om op deze manier je Configuratiescherm te herstellen, voordat je de botte bijl pakt.

  Ed

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.