Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Onleesbare foto's

Anoniem
@l
11 antwoorden
 • Ik heb een probleem, op mijn XP-machine werd het allemaal een beetje traag, dus ik dacht, ik stel ook mijn foto's van verschillende gebeurtenissen even veilig op een andere schijf. Zo gezegd zo gedaan. Op de c-schijf weer XP geinstalleerd, alles werkte weer goed en snel, dus ik dacht even de foto's bekijken………..ze zijn er nog wel, maar alleen kan ik ze niet zien. Als ik er op dubbelklik krijg ik de melding dat er geen foto is. Klik ik op eigenschappen, dan zie ik keurig de naam die ik de foto gaf, ook hoe groot hij is, maar verder……..niets.
  Weet iemand hoe ik ze weer tevoorschijn kan toveren?

  R. Winkelman
  rwinkelman@home.nl
 • Wat voor extensie hebben je foto's en waarmee werden ze in je vorige
  configuratie geopend? ikzelf gebruik al jaren het progje irfan…hier te halen: http://www.irfanview.com/

  Succes :wink:
 • Om nog iets duidelijker te zijn heb ik dezelfde programma's nog wel opnieuw geinstalleerd, maar bij het openen van de foto's krijg ik de melding: geen toegang.
 • Je moet als administrator al die bestanden selecteren en de juiste eigenaar geven, Windows denkt nu dat je er niet bij mag.
 • Nogmaals:
  klik met je rechtermuisknop op "zo'n foto bestand" en kijk nar de eigenschappen"…wat is de extentie? (laatste 3 letters na de punt!)

  ……
 • Hij zegt toch: Geen toegang, wat boeit die hele extensie dan nog?

  Het gaat hier om de beveiliging van NTFS.
 • Stom natuurlijk. Je hebt waarschijnlijk encryption aangezet en bij het opnieuw installeren dus ook een nieuwe encryptie key gekregen. En die nieuwe sleutel past niet op je oude deur… Kortom, kastje op slot, sleutel weg. Wat je nog kunt doen is naar de buitenkant ervan kijken en dat lukt prima aangezien je de naam en bestandsgrootte keurig ziet…

  Er is volgens mij nog wel een optie om die foto's te redden via een of andere truuk maar die truuk ben ik even kwijt…
  Tip: de volgende keer dat je foto's opslaat, sla ze dan gewoon op een een CD-R'retje… Veel practischer ook als opslagmiddel.
 • Ik hoop dat er iemand weet hoe dit via een truuk teruggehaald kan worden, het zijn de babyfoto's van onze dochter.
 • de extensie is jpg
 • Je moet in de Veilige Modus ([b:9abc07c18d]F8[/b:9abc07c18d]) de rechten weer zetten op de nieuwe omgeving, hoe dit moet weet ik niet want ik heb het nog nooit hoeven te doen.
  Even wat nat vinger werk nu. Ga naar de betreffende map, rechtermuisklik en dan naar Eigenschappen, tabblad Beveiliging, als hier geen Iedereen staat klik je op Toevoegen en voeg je Iedereen toe en geef je deze alle rechten, dus vink je alles aan. Daarna herstart je Windows zonder F8 en misschien kun je dan wel de foto's openen en lezen.
 • Brr wat een gedoe als dat klopt met die encryption! Draai zelf ook met XP maar vanwege dual boot nog onder fat 32. Is het zo dat alle foto's nou versleuteld/aangepast zijn tijdens dat opnieuw installeren van XP of zegt het O.S. "voor die en die bestanden is een sleutel nodig -> geen toegang"?

  Anders zou je misschien XP nogmaals kunnen installeren en dan zonder encryptie of de schijf in een andere pc hangen en de bestanden er dan uit halen

  Sterkte :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.