Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Printer delen: Printer has lost communication

Anoniem
amazer
6 antwoorden
 • Heppik weer!
  Had vroeger een HP DJ 690C. Die stond naast computer A op LPT1. Computer B was via een netwerk verbonden met A en de printer was gedeeld. Vanuit beide computers kon ik probleemlooos printen.
  Nu heb ik de printer vervangen door een HP DJ 710C. Oude drivers verwijderd en nieuwe geinstalleerd op computer A en de 710 printer gedeeld. Vanuit Comp A werkt alles OK. Op Comp B heb ik de oude netwerkprinter verwijderd en een nieuwe geinstalleerd via de optie "printer toevoegen". De printer werd in het netwerk gevonden. Tot zover niets aan de hand. Echter als ik vanuit Comp B (b.v. een testpagina) via het netwerk wil printen krijg ik de foutmelding "Printer Error, the printer has lost communication" + de melding "Er is een fout opgetreden bij het schrijven naar \\Computer_a\hp_dj_710c voor printer (HP Deskjet 710C Series)." Uit en weer aan zetten van de printer heeft geen zin. Immers, de printer werkt prima vanuit computer A. Wie helpt me uit de brand? Ik werk met Winhoos 98 SE.
 • crosspost volgens mij
 • Klopt, kweet nietof het een printer- of softwareprobleem is. Sorry.
 • Zie antwoord in forum Anders (hardware) onderwerp Netwerk (van Rik123)
 • [quote:a7ac1bb992="boshond"]Heppik weer!
  Had vroeger een HP DJ 690C. Die stond naast computer A op LPT1. Computer B was via een netwerk verbonden met A en de printer was gedeeld. Vanuit beide computers kon ik probleemlooos printen.
  Nu heb ik de printer vervangen door een HP DJ 710C. Oude drivers verwijderd en nieuwe geinstalleerd op computer A en de 710 printer gedeeld. Vanuit Comp A werkt alles OK. Op Comp B heb ik de oude netwerkprinter verwijderd en een nieuwe geinstalleerd via de optie "printer toevoegen". De printer werd in het netwerk gevonden. Tot zover niets aan de hand. Echter als ik vanuit Comp B (b.v. een testpagina) via het netwerk wil printen krijg ik de foutmelding "Printer Error, the printer has lost communication" + de melding "Er is een fout opgetreden bij het schrijven naar \\Computer_a\hp_dj_710c voor printer (HP Deskjet 710C Series)." Uit en weer aan zetten van de printer heeft geen zin. Immers, de printer werkt prima vanuit computer A. Wie helpt me uit de brand? Ik werk met Winhoos 98 SE.[/quote:a7ac1bb992]
  Hee René, koop toch gewoon een routertje met printerpoort ;-)p
  Heb je al gekeken onder configuratiescherm -> printers -> rechtermuistoets klikken op de printer -> eigenschappen -> en dan kijken of je verschil ziet in instellingen op de werkende / niet werkende pc vwb het printen?

  suc6! Frank
 • Hé, Frankie! Was het maar zo simpel. Het is dus zo dat de driversoftware netwerken niet ondersteunt. Belachelijk natuurlijk. Maar de driversoftware voor de 710, 712, 720 en 722 is ongeveer hetzelfde. De truc is om een oudere versie van de driver neer te laden. Zie mijn antwoord in Anders (hardware).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.