Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Xp verwijderen

Anoniem
Peter Vooges
18 antwoorden
 • Ik wil XP pro verwijderen omdat er een probleem in zit, kennelijk veroorzaakt door software die ik geïnstalleerd en weer verwijderd heb. Ik weet niet welke software dat was, maar de PC heeft altijd goed stabiel gedraaid. Nu kan ik natuurlijk de c-schijf formatteren, maar is er ook een mogelijkheid om alleen windows XP te verwijderen en alle andere software te laten staan. Ik snap wel dat ik die dan opnieuw moet installeren, maar de voorkeuren van bijv. de office programma .s blijven dan wel bewaard en dat scheelt weer een hoop tijd.
 • Je kan toch een herstelpunt terugzetten?
 • Dat heb ik geprobeerd, maar nadat ik dat gedaan heb en windows is herstart, krijg ik de melding dat er geen wijzigingen zijn gemaakt en het maakt niet uit hoever ik terug ga. dus dat helpt niet. XP moet er gewoon even af en liefst zonder een format C:
 • Wat zie je precies?

  vertel eens wat meer???

  groet
 • Ik zie niks, de PC loopt af en toe vast, met name als hij een tijdje niet gebruikt wordt (meer dan 45 minuten). Ik heb alle instellingen van energiebeheer e.d. nagelopen en uit gezet, ook in het BIOS. Na het vastlopen is er niks anders meer dan een reset. Ook uit de logboeken wordt ik niet veel wijzer.
 • Ik heb de volgende suggestie:

  1) je harde schijf inderdaad formateren……….of:
  2) Windows installeren OVER de bestaande versie.

  een tip.:
  Probeer als je windows eenmaal stabiel draait niet of nauwelijks meer zomaar programma's te installeren en de-installeren.

  suc6
 • [quote:e525dbf73a="windowsXP-PRO"]een tip.:
  Probeer als je windows eenmaal stabiel draait niet of nauwelijks meer zomaar programma's te installeren en de-installeren.

  suc6[/quote:e525dbf73a]
  Of een Ghost bestand maken van je stabiele Windows.
 • Heb ik ook geprobeerd, over de oude heeb opnieuw te installeren, maar dan verschijnt er een heel verhaal over een dual boot op de zelfde partitie (wat ook helemaal niet de bedoeling is). Kennelijk kun je XP niet over zich zelf heen installeren.
 • Heb je laatst misschien een ander mobo/processor ingebouwd?

  groet
 • Nee, dat is het niet, gewoon teveel geknoeid met software en inderdaad geen image/ghost gemaakt. In ieder geval wel een leermoment. Dat gaat als dit weer stabiel is, wel gebeuren.
 • Windows loopt na een tijdje zomaar vast…. is je koeling in orde?? Kast eraf, nog steeds het probleem?

  Volgens mij kan je de instellingen van Word2000 toch bewaren als je van normal.dot een kopie maakt en later terugzet. Dat werkt toch ook? Verbeter me maar als dat niet zo is (zeker weet ik het ook niet).
 • Dat klopt inderdaad voor Word, maar er staan natuurlijk nog wel wat andere programma 's op die niet zo gemakkelijk hun "instellingen prijs geven".
  Ook de koeling is het niet. de temperatuur van de CPU hangt tussen de 45 een 55 graden (AMD Athlon 2100+). Het is juist tegen gesteld aan wat ik constateer, namelijk dat als de PC met rust gelaten wordt, hij vast loopt.
 • Je schrijft een Athlon2100+ te hebben… Dus waarschijnlijk nog geen jaar oud…. wanneer loopt je garantie af??? Bijna alle computers hebben 1 jaar (soms 3 jaar) garantie. Laat je termijn niet verlopen! In uiterste geval alles eraf, alles opnieuw installeren en kijken of het herhaalt. Zo ja, onherroepelijk naar de leverancier en melden.
  Succes.
 • [quote:8604c14984="Peter Vooges"]Ik wil XP pro verwijderen omdat er een probleem in zit, kennelijk veroorzaakt door software die ik geïnstalleerd en weer verwijderd heb. Ik weet niet welke software dat was, maar de PC heeft altijd goed stabiel gedraaid. Nu kan ik natuurlijk de c-schijf formatteren, maar is er ook een mogelijkheid om alleen windows XP te verwijderen en alle andere software te laten staan. Ik snap wel dat ik die dan opnieuw moet installeren, maar de voorkeuren van bijv. de office programma .s blijven dan wel bewaard en dat scheelt weer een hoop tijd.[/quote:8604c14984]

  Niet handig om zo'n migration tooltje (zie download.com) te draaien, vervolgens te formatteren en XP er opnieuw op te zetten, en dan die migration settings weer terug te zetten?
 • Kijk, da 's een handige tip. Ga ik mee aan de slag. Bedankt.
 • [quote:c9822a402d="Peter Vooges"]Kijk, da 's een handige tip. Ga ik mee aan de slag. Bedankt.[/quote:c9822a402d]

  Ik heb Desktop DNA PRO (kreeg je een tijdje geleden bij PC-Active). That should do the trick (maar ik heb 't nog niet geprobeerd).
 • Bij zoeken via Google, vond ik de naam terug bij redcorp.com. De versie die ze daar hadden kost 331 euro. De versie die op je CD stond was zeker een andere versie. Weet je nog bij welke maand die zat ?
 • Haalt regvac niet uit?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.