Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

installeren W98 na formatteren harde schijf

Naj
9 antwoorden
 • Ik heb mijn harde schijf geformatteerd (was W95) en wil nu W98 installeren. De pc start nu nog wel even op, maar vraagt vervolgens de goede schijf te plaatsen. Booten met de opstartdiskette levert - na de mededeling dat W95 (die er niet meer is) wordt opgestart uiteindelijk de A-prompt op (hoe dan verder?)
  De pc booten met de bios op "cdrom booten gezet" (en de W98 installatie cd in de cdrom) leidt alleen maar naar de vraag de goede schijf of diskette te plaatsen.
  Hoe krijg ik W98 geïnstalleerd?
 • 1) boot met floppy MET cd-rom ondersteuning
  2) doe de cd-rom in cd cd-speler
  3) type nu D:setup
  4) setup start nu

  Opmerking:
  Ik kan je niet adviseren over de boot-volgorde in je bios

  suc6
 • Zet het bios maar op C: en dan A:

  Succes :wink:
 • bedankt voor je tip;
  welk bestand is de cdrom-ondersteuning?
 • Het is GEEN bestand

  1) zorg dat de bios volgorde staat zoals @I zegt
  2) doe computer aan met flop in flop-drive
  3) start nu op MET cdrom-ondersteuning (dit zie je vrij snel)
  4) ga verder zoals eerder vermeldt in de topic

  suc6
 • lukt niet jongens
  als ik de bios op c zet vraagt ie om de goede schijf erin te doen

  als ik de bios op A zet, spreekt ie 't floppy aan met de mededeling dat W95 wordt opgestart, zoekt wat, en eindigt met de A-prompt en wat ik ook type het blijft A:
 • ter voorkoming van misverstanden: dezeberichten verstuur ik via een andere pc; de pc waar W98 op moet komt niet verder dan A:
 • Het lijkt erop dat je een upgrade versie van Windows 98 gebruikt en geen volledige versie. Een schone installatie werkt alleen als je een volledige versie bezit. Ik weet verder niet precies hoe het moet maar je zou kunnen proberen om na de vraag om de goede schijf de installatie cd van w95 even te plaatsen. Als deze herkent wordt dan weer verder met 98 of als dit niet werkt eerst 95 opnieuw installeren en daarna 98 erover zetten

  lugia
 • Probeer het volgende eens:
  Bootdisk voor 98SE downloaden van www.bootdisk.com.
  Vervolgens pc opstarten met cd-romondersteuning. Cd erin steken van Win 98. Hou in ieder geval je win 95 cd bij de hand. Waarschijnlijk gaat ie de installatie van win 98 starten en je win 95cd vragen om een controle uit te voeren. Normaal gezien moet ie na deze controle de installatie van win 98 doen.

  Ik heb deze procedure meermaals met succes toegepast met een upgrade versie van Windows ME.

  succes
  Marc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.