Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Overzetten ghost op grotere hdd

None
15 antwoorden
 • Klein vraagje, ga een grotere hdd aanschaffen op de hcc-dagen. Heb een goed werkende ghost (1,8GB) van mijn c:\ omgeving die op mijn huidige hdd(8GB) is gemaakt . Als je die overzet op de nieuwe en veel grotere hdd, geeft dat dan problemen en kan dat zomaar? (Allebei fat32)
 • Er zijn zeker grenzen aan de grootte die een harde schijf kan hebben in gegeven omstandigheden. Hoe die exact bepaald worden (waarschijnlijk door het 'bios' en/of het computer-besturingssysteem) kan ik je niet 1-2-3-vertellen. Zoek op het internet! En vindt zeker!

  Jaap
 • Met een Windows 95, 98SE en ME Ghost moet dat geen enkel punt wezen.
  Windows 2000 en XP kunnnen heel moeilijk gaan doen, blauwe schermen en zo na het terugzetten van de Ghost, hoe je dit oplost weet ik niet, iemand?
 • Het oplossen van het door ODF genoemde probleem vindt plaats door het gebruiken van een wel geschikte harde schijf.
 • [quote:f4684bde03="Jaap H"]Het oplossen van het door ODF genoemde probleem vindt plaats door het gebruiken van een wel geschikte harde schijf.[/quote:f4684bde03]
  Nee [b:f4684bde03]Jaap H[/b:f4684bde03], dit word veroorzaakt door de strakkere beveiliging in de NT kernel (2000 en XP), ik had zelf een 2000 Ghost en na een harddisk crash zelfde merk en type schijf aangeschaft en Ghost er op gezet maar W2K weigerde door te starten en liet een mooi blauw scherm zien met de de mededeling UNACCESIBLE BOOT DEVICE. Na herinstallatie W2K deed hij het wel.
 • ODF, ik heb die ervaring niet.
  Het plaatsen van een ghost-image van een windows2000-installatie op de opstart-harddisc voor windows geeft hier altijd een werkende computer draaiend onder die windows-installatie. (Bij ongewijzigde hardware-samenstelling van de computer)
  Ook indien de image gemaakt was van een andere harddisc.
 • OK, is bekend van Windows dat fouten soms niet voorkomen bij anderen maar bij jezef wel, vaag.
 • [quote:08aed251cc="ODF"]OK, is bekend van Windows dat fouten soms niet voorkomen bij anderen maar bij jezef wel, vaag.[/quote:08aed251cc]

  Is mij niet bekend, lijkt me ook onwaarschijnlijk. Toch?
 • Allen,

  Bij het gebruik van nuttige programma's ('utilities') als Ghost etc. is het van belang te melden welke versie wordt gebruikt. Zo gebruik ik GhostPE 5.1, wat uitgebracht is voordat W2000 en andere MS-varianten op de markt kwamen. Deze versie (5.1) werkt goed voor W95, W98 (FAT) en NT-4 (NTFS) partities, maar inderdaad, recent gebruikte ik het voor W2000, maar dit was niet geheel suk6vol. Nog geen tijd gehad dit uit te zoeken, maar het kan een generatie-conflict zijn. Heeft iemand ervaring met latere versies van Ghost?

  Groet, Maarten.
  ______________
  65 en nog steeds junior….
 • Ik gebruik dus Ghost 2002. Werkt perfect. Heb de ghost gemaakt van XP-pro(fat32). Terugzetten (van andere partitie) is nog nooit een probleem geweest. Maar nu ga ik dus een grotere hdd aanschaffen. Mijn vraag is dus: kan ik die ghost zomaar op de nieuwe hdd zetten.
 • Zou geen problemen moeten geven, heb wel gemerkt dat je beter een partitie naar een image kan schrijven en deze vervolgens als partitie weer van de image naar de harde schijf terug zet. Met disk image naar andere schijf geeft soms de genoemde problemen.
 • Leonardus,

  Ik ben het eens met tristan, maar maak de opmerking dat Ghost checkt of de partitie minstens zo groot is als de data-omvang van de oorspronkelijke partitie.
  Het zou een kip/ei probleem kunnen geven. Want om je Ghost terug te zetten moet je een partitie instellen, en met Fdisk kan je tot 8 MB gaan. Dit is voor het terugzetten voldoende (even groot als je huidige schijf). Wil je een grotere partitie (waarom eigenlijk), dan zal je de grootte moeten aanpassen (Partition Magic bv.). Maar (data-)partities naast je 8 MB partitie zijn natuurlijk ook denkbaar (en in mijn ogen aan te raden).

  Groet, Maarten.
 • Bij eerdere versies van ghost kon dit niet: Je kon alleen een backup van een hard-disk terugplaatsen op dezelfde harddisk. Als je er een andere hard-disk in doet werkt het niet. Of dit met de nieuwere versies van ghost wel kan weet ik niet. Maar wat ik dus van Jaap H heb begrepen zou het moeten werken, maar de zin "(Bij ongewijzigde hardware-samenstelling van de computer)" snap ik niet, hij zet er immers wel een nieuwe hard-disk in.

  Groeten, Wouter
 • Wouter,

  In mijn versie GhostPE 5.1d gebruik ik de Ghost niet alleen als backup, maar om partities te kopieren ivm cursussen. Zo hebben alle PC's dezelfde begin opbouw. Ook wanneer de hardware anders is (moet alleen dan natuurlijk de video, netwerk en geluidsdrivers vervangen) gaat het goed, mits de partitie groot genoeg is. Impliciet zeg ik hier dus dat ik altijd partities, niet volledige schijven 'Ghost'. Maar ik verwacht geen problemen als de nieuwe schijf minstens groot genoeg is. Zou ik eens mee moeten experimenteren.

  Groeten, Maarten.

  Wijziging 18-11-2002:
  Mijn bewering dat een Ghost op een willekeurige PC kan worden overgezet moet ik intrekken. Bij een dergelijk gebeuren kreeg ik de mededeling (NT4) dat de HAL zou moeten worden vervangen. Dit was niet mogelijk, omdat ik NT hoe dan ook niet kon starten. Het ('nieuwe') systeem bleef bij een 'vroeg' blauw scherm hangen.
  Dus als de PCs gelijk zijn, kan een Ghost zeker worden teruggezet, als de PCs verschillend zijn, kan het onderliggende besturingssysteem misschien niet met de hardware (moederbord) samenwerken.

  Excuus en de groeten, Maarten.
 • Wouter Broekhuizen heeft gelijk; de tekst tussen haakjes roept enige verwarring op. Ik hoopte dat het begrepen zou worden als waarschuwing voor het mogelijk ontstaan van problemen voor Windows indien er naast het vervangen van de harddisc nog andere wijzigingen in de hardware-samenstelling zouden worden aangebracht.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.