Vraag & Antwoord

OS Windows

Outlook - bijlage ontoegankelijk

Anoniem
thijs1981
2 antwoorden
 • Ik heb een paar e-mailtjes ontvangen met bijlagen die ik hard nodig heb. Nu heeft outlook ineens de behoefte om een aantal niet veilige,volgens outlook dan, bestanden niet toegankelijk te maken. Een oud mailtje waar ik eerst wel alle bijlagen van kon opslaan, daar zijn nu ook een aantal bestanden ontoegankelijk. Mijn inkomende post wordt gescand door norton. Maar dat heeft nog nooit problemen gegeven.
  Hoop dat iemand mij kan helpen want ik heb die bestanden hard nodig.
  Alvast bedankt
 • De zoekfunctie had je hier al snel geholpen want de vraag is al vaker aan de orde geweest. Een echt probleem is het niet, wel treurig dat Microsoft deze enorm strikte regels hanteert zonder een tool te leveren of opties om het zelf te bepalen. Zelfs niet in de komende Outlook 11.

  Ga naar http://www.slipstick.com/outlook/esecup/getexe.htm en download de gratis Comm Addin 'Atachement Options'. Installeer die. Ga dan naar Extra > Opties en onder het nieuwe tabblad 'Security Options' (zoiets, zie je meteen), kun je aangeven welke bestandsformaten wel en welke niet vanuit Outlook geopend mogen worden.

  Mijn advies, wees terughoudend in het openen van deze formaten en schakel desnoods nadat je een bestand dat je had gekregen en echt wilde hebben, de beveiliging weer helemaal in. Het is maar enkele klikken.

  mvrgroet Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.