Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

virtueel geheugen blijft op partitie staan

None
8 antwoorden
 • Mijn cache van winXP is altijd ingesteld op de D partie geweest maar omdat ik die het meest gebruik en dus vaak vol komt te staan wou ik hem overzetten naar E:

  maar dat lukt niet. Als ik via systeem-geadvanceerd- prestaties-virtueel geheugen ofzo iets op C en D geen instel en op E op automatisch of handmatig zet blijft de pagefile.sys op D staan :evil: , maar er komt er ook een op E te staan. Bijde van ongeveer 300 mb.

  Hoe kom ik er nu achter welke gebruikt wordt en hoe kan ik de andere verwijderen?
 • Voor de D-schijf aanduiden 'Geen wisselbestand'. Op E-schijf gewoon instellen welk omvang hij mag hebben.

  Marc
 • heb ik gedaan, maar hij blijft staan, heb de pc ook al een paar keer gereboot, en foutcontrole gedraaid
 • Als je de wijziging doorvoert ook op 'Instellen' geklikt voor je afsluit?
 • ja, na gereboot te hebben geeft hij die instellingen ook nog steeds aan.

  Maar als je je VM verwijderd, maakt XP de volgende keer weer een nieuwe aan, dus zou ik dat dan niet gewoon kunnen doen?
  Of wordt het systeem daar instabiel van?

  En als het veilig is om te verwijderen hoe kan het? In windows kan je het niet zien en in dos kan je niet komen omdat XP dat niet heeft, in het dospromt zie je het ook niet staan. Ik zie het allleen in een programma om te kijken hoe groot de bestanden op je schijf zijn:DiskData en in Defragmentatie.
 • Je kiest voor de E-schijf (waarop je VM komt) toch voor een aangepaste grootte??
 • ik heb het bijde geprobeerd, op E staat hij nu op automatisch, maar ik heb hem ook op een zelf gekozen grote gehad was ets van 300-1000
  toen werkte het ook niet
 • maar maakt het dan wat uit of dat hij op handmatig staat?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.