Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

outlook express 6.0 is plotseling recalcitrant

salty sailor
12 antwoorden
 • Toen ik vanmiddag mijn mail opgehaald had en deze wilde openen kreeg ik de melding dat er een fout was opgetreden. Aangeraden werd het programma opnieuw te installeren. Omdat OE samenhangt met IE heb ik beide programma's verwijderd en opnieuw gedownload. Helaas, het lijkt alsof er niets is veranderd. Ik kan geen mail openen, geen nieuw bericht opstellen en het adresboek niet raadplegen. Omdat ik een kleine ondernemer ben is dit rampzalig. Ik ben nu enkele uren bezig geweest met verwijderen en weer installeren en nog een keer en nog een keer. Vreselijk.
  Voor de goede orde: ik werk met WIN98 en heb ook de SP1 van IE6.0 geinstalleerd.
  Wie heeft de gouden tip?
 • Kun je misschien de foutmelding even geven.

  Marc
 • Indien je kabel hebt, dan heb je nog ergens eenexterne toegang (voor de telefoon) ingesteld staan. Verwijder deze (mijn computer - externe toegang)

  Download een startup manager (of typ bij start-uitvoeren msconfig)
  en zet alles uit wat er opstart als Windows opstart.

  Een ander programma kan nl ook het probleem veroorzaken.
 • Hier de beschrijving van MS hoe je IE en OE moet de-installeren en installeren.
  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;en-us;q256219
 • Dank voor de reacties. Even bij Microsoft gekeken, maar voor ik aan het register ga zitten peuteren … toch maar wat anders proberen, als het kan,. daarom hierbij het antwoord op de vraag van Marc. Het programma meldt in eerste instantie dat het adresboek niet kan worden geopend en daarna dat er opnieuw moet worden geinstalleerd. Het gekke is dat ik het adresboek (wab) wel kan openen vanuit de Verkenner. Ik vraag mij dus af of er iets aan de hand is met het pad waarlangs het adresboek door OE wordt aangeroepen. Zou er misschien een bestandje in de directory missen? Of verminkt zijn?
 • Probeer het adresboek eens opnieuw te importeren.
 • [quote:d74b44e49c="M@rc"]Probeer het adresboek eens opnieuw te importeren.[/quote:d74b44e49c]
  Lijkt me lastig als je geen eens je adresboek kan openen
 • Hij kan het toch zien/ openen in de verkenner :wink:

  Je kunt niet meer doen dan proberen……
 • Iedereen zeer bedankt voor zijn/haar medeleven. Ik heb het probleem vanavond opgelost door te doen wat Venzent adviseerde. Op de Microsoft supportpagina was uitgebreide info aanwezig. Het register moest inderdaad op vier plaatsen worden gewist, waarna een nieuwe installatie 'hield'.
 • Geen dank ;-)
 • [quote:1173b2518c="salty sailor"]Toen ik vanmiddag mijn mail opgehaald had en deze wilde openen kreeg ik de melding dat er een fout was opgetreden. Aangeraden werd het programma opnieuw te installeren. Omdat OE samenhangt met IE heb ik beide programma's verwijderd en opnieuw gedownload. Helaas, het lijkt alsof er niets is veranderd. Ik kan geen mail openen, geen nieuw bericht opstellen en het adresboek niet raadplegen. Omdat ik een kleine ondernemer ben is dit rampzalig. Ik ben nu enkele uren bezig geweest met verwijderen en weer installeren en nog een keer en nog een keer. Vreselijk.
  Voor de goede orde: ik werk met WIN98 en heb ook de SP1 van IE6.0 geinstalleerd.
  Wie heeft de gouden tip?[/quote:1173b2518c]

  Ik ben benieuwd hoe je OE en IE verwijderd hebt.
 • [quote:05d521bb51="Jaap H"][quote:05d521bb51="salty sailor"]Toen ik vanmiddag mijn mail opgehaald had en deze wilde openen kreeg ik de melding dat er een fout was opgetreden. Aangeraden werd het programma opnieuw te installeren. Omdat OE samenhangt met IE heb ik beide programma's verwijderd en opnieuw gedownload. Helaas, het lijkt alsof er niets is veranderd. Ik kan geen mail openen, geen nieuw bericht opstellen en het adresboek niet raadplegen. Omdat ik een kleine ondernemer ben is dit rampzalig. Ik ben nu enkele uren bezig geweest met verwijderen en weer installeren en nog een keer en nog een keer. Vreselijk.
  Voor de goede orde: ik werk met WIN98 en heb ook de SP1 van IE6.0 geinstalleerd.
  Wie heeft de gouden tip?[/quote:05d521bb51]

  Ik ben benieuwd hoe je OE en IE verwijderd hebt.[/quote:05d521bb51]
  Zoals omschreven staat in de link naar de KB neem ik aan :-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.