Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

wachtwoord xp

None
15 antwoorden
 • kennissen probleem. En overleden kennis heeft een laptop achtergelaten met Xp en een xp wachtwoord (geen andere gebruikers of gastgebruikers) Waarschijnlijk zitten er bestanden op die nog waardevol kunnen zijn. Weet iemand hoe ik dit ww kan omzeilen?

  ro
 • Probeer eens in te loggen als Administrator. Misschien heeft ie hier geen ww ingesteld.

  Marc
 • [quote:8dd26a4edb="M@rc"]Probeer eens in te loggen als Administrator. Misschien heeft ie hier geen ww ingesteld.

  Marc[/quote:8dd26a4edb]

  hij was zelf de administrator. Is er niet een achterdeur wachtwoord, wat altijd werkt?

  ro
 • Zonder wachtwoord kom je er hier op de normale manier niet in, zelfs zogenaamde programma's om wachtwoorden te kraken bijten hun tanden stuk op XP.
  Wat ik zelf nog niet geprobeert heb en dus ook niet weet of het lukt zonder wachtwoord, is een tweede XP te installeren naast de bestaande, om op die manier aan de bestanden te komen van de eerste installatie (op voorwaarde dat deze niet beveiligd zijn).

  Eddy :o :roll:
 • moet je je pc opstarten in MS Dos Promp
  dan in c:\>
  type je rename c:\windows\*.pwl c:\windows\*.zzz
  als je dan reboot vraagt windows opnieuw om je wacht woord en kun je gewoon zelf een password verzinnen


  Dit is op eigen risico, dat je dat even weet. Ik heb het gevonden op een site maar zelf ga ik het niet uitproberen. Mischien dat je er wat aan heb. Probeer het eerst bij je eigen Pc uit. Zou lullig zijn als zometeen alles weg is van die laptop
 • Win 98 werkt met *.pwl bestanden, maar XP toch niet?
 • wel het commando 'ren' gebruiken :)
 • Dit gaat natuurlijk nooit lukken in WinXP. De beveiliging is daar van een heel ander niveau dan Windows 9X. (Het commando [b:9109f2499c]ren[/b:9109f2499c] is overigens identiek aan [b:9109f2499c]rename[/b:9109f2499c], dus maakt geen verschil).
  Je kunt proberen om op te starten in Veilige Modus en dan als Administrator inloggen. De meeste mensen laten het password van dit account blanko, omdat je dat normaal toch nooit te zien krijgt. En anders zul je een password cracker moeten gebruiken.
  Een alternatief is om WinXP er naast te installeren (in feite een dualboot), zodat je de bestanden op de schijf toch kunt benaderen zonder in de oorspronkelijke installatie in te hoeven loggen.
 • ik denk dat dat toch een betere oplossing is. Gewoon vanuit veilige modus windows 98 erop zetten. Ik denk dat je toch alleen de mijn documenten nodig hebt
 • Vanuit Win98 kom je nooit op de HD van WinXP. Dat heeft een compleet andere bestandsindeling.
 • [quote:caa262fe37="Binary"]Dit gaat natuurlijk nooit lukken in WinXP. De beveiliging is daar van een heel ander niveau dan Windows 9X. (Het commando [b:caa262fe37]ren[/b:caa262fe37] is overigens identiek aan [b:caa262fe37]rename[/b:caa262fe37], dus maakt geen verschil).
  Je kunt proberen om op te starten in Veilige Modus en dan als Administrator inloggen. De meeste mensen laten het password van dit account blanko, omdat je dat normaal toch nooit te zien krijgt. En anders zul je een password cracker moeten gebruiken.
  Een alternatief is om WinXP er naast te installeren (in feite een dualboot), zodat je de bestanden op de schijf toch kunt benaderen zonder in de oorspronkelijke installatie in te hoeven loggen.[/quote:caa262fe37]

  Bedankt. Ik vermoed dat de optie met veilige modus wel zal gaan werken. Ik heb het bij mijn eigen PC uitgeprobeerd en werkt. Nu schrok ik eigenlijk wel van het feit dat dit zo makkelijk gaat.
  Hoe stel ik een ADMINISTRATOR wachtwoord in?

  ro
 • TweakUI biedt de moglijkheid om de account 'Administrator' zichtbaar te maken (zie bij Logon).
  Vervolgens kun je in het Configuratiescherm bij 'Gebruikersaccounts' een paswoord instellen voor de Administrator (als je zelf als computerbeheerder in gelogt bent).

  Marc
 • Hoeft helemaal niet met TweakUI. Klik op Start > Uitvoeren >
  [b:7b4518d68e]control userpasswords2[/b:7b4518d68e] > OK. Hierin kun je ook het Administrator password instellen.

  En ja, [i:7b4518d68e]potentieel[/i:7b4518d68e] is WinXP (zowel Home Edition als Professional) prima te beveiligen. Maar [i:7b4518d68e]default[/i:7b4518d68e] staat zo'n beetje alles open. Briefje schrijven naar Bill Gates?
 • [quote:10614774ae="Binary"]Klik op Start > Uitvoeren >
  [b:10614774ae]control userpasswords2[/b:10614774ae] > OK. Hierin kun je ook het Administrator password instellen.[/quote:10614774ae]Kijk maar uit hiermee! Ik probeerde het bovenstaande en keek slechts even rond in het daarna geopende dialoogvenster… Was wel mooi een van de 3 gebruikers op het inlogscherm van mijn WinXP kwijt, zonder dat ik de opdracht verwijderen had aangeklikt! Slechts met systeemherstel was deze verdwenen gebruiker te herstellen.
 • [quote:8730213ecd="roeske"][quote:8730213ecd="Binary"]Klik op Start > Uitvoeren >
  [b:8730213ecd]control userpasswords2[/b:8730213ecd] > OK. Hierin kun je ook het Administrator password instellen.[/quote:8730213ecd]Kijk maar uit hiermee! Ik probeerde het bovenstaande en keek slechts even rond in het daarna geopende dialoogvenster… Was wel mooi een van de 3 gebruikers op het inlogscherm van mijn WinXP kwijt, zonder dat ik de opdracht verwijderen had aangeklikt! Slechts met systeemherstel was deze verdwenen gebruiker te herstellen.[/quote:8730213ecd]


  Iedereen hartelijk bedankt, maar ik ben er achter gekomen dat het allemaal veel makkelijker kan. Gewoon in veilige modus opstyarten en daar is Administrator zichtbaar. Je kunt er dan gewoon een ww in zetten.

  gr ro :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.