Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Fat32 of ntfs??

Jimmy
4 antwoorden
 • Ik heb een nieuwe comp met 2 harde schijven in raid 0 (Het is er dus eigenlijk 1 voor windows. Er zijn C D E F partities. als ik echter bij eigenschappen kijk zie ik dat c en f in fat32 zijn en d en e in ntfs zouden ze niet allemaal ntfs zijn en zo ja hoe doe ik dit??
 • Allemaal ntfs? Lijkt me niet verstandig. Maak die andere ook maar FAT32.
 • Waarom niet allemaal NTFS? Op een pc die alleen XP draait of NT of 2000 zie ik geen reden ze niet allemaal NTFS te maken. Zeker in XP zijn voldoende goede mogelijkheden om ook bij problemen dan toch nog op zo een systeem en partitite te kunnen komen.

  Je kunt FAT schijven omzetten naar NTFS door ze te formatteren als NTFS of door een DOS box te openen (Commando Prompt) en het commando CONVERT te gebruiken. Bijvoorbeeld:

  convert E: /FS:NTFS

  Wel eerst alle gegevens op die partitie svp backuppen!!!!

  groetjes Ed
 • Om zelf een verantwoordde beslissing te kunnen nemen moet je om te beginnen de voor- en nadelen kennen. Leesvoer:
  http://www.ntfs.com
  http://www.digit-life.com/articles/ntfs
  http://www.digit-life.com/articles/ntfs/index3.html
  http://www.win2000mag.com/Articles/Index.cfm?ArticleID=4875

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.