Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP opnieuw installeren?????

None
11 antwoorden
 • Mijn computer is zo *rot* (dwz de windows installatie) Nu heb er weinig zin in om 20GB aan spellen en 1.5GB aan programma's opnieuw te installeren (ivm registor verwijzigingen). Heeft het nut om windows er gewoon overheen te gooien of ben ik dan nog al mijn grei kwijt??
  Ik gebruik op al mijn schijven NTFS.
 • Windows "er overheen" installeren heeft alleen zin als je vermoedt dat er beschadigde of ontbrekende bestanden zijn. Die worden dan namelijk gerepareerd. Als Windows rot is doordat er van alles verkeerd is geïnstalleerd dan heeft het weinig zin.
 • heb alles wel goed geinstalleerd. Heb windows op een aparte schijf staan
 • Eene computer op zijn tijd formatteren kan echt geen kwaad.
 • Dat weet ik wel, maar ik heb niet echt veel zin om al mijn spellen en programma's opnieuw te installeren. Dat vergt nogal veel tijd :wink:
  (Zeker als je alleen al 20Gb aan spellen heb:D )
 • Het enige wat je kunt proberen is de boel een keer goed onder handen nemen. Ruim je schijf op, defragmenteer de boel, check je registry, draai eventueel een "reparatie installatie" van Windows, en update de boel eventueel een keer. Als dat niet helpt, ontkom je er denk ik niet aan om de boel opnieuw te installeren.

  Tip voor de volgende keer: installeer al je programma's op een aparte partitie. Als je dan ooit Windows opnieuw installeert, doet bijna de helft het zonder meer weer gewoon, en als je bij de overigen een nieuwe installatie in dezelfde folder doet, heb je 9 van de 10 keer je oude settings terug.
  Succes ermee.
 • Ik heb 4 paratities:
  C: Windows98SE
  D: Programma's (met Program Files map)
  E: Spellen
  F: Multimedia
  Heb dus al alles netjes apart staan :wink:
 • Je was dus al zo verstandig :D
  Ikzelf installeer windows zo ongeveer een keer per anderhalf jaar opnieuw. Niet omdat ik me dat ooit heb voorgenomen, maar wanneer de boel een beetje traag begint te worden, of vreemd begint te doen, en schijf opruimen, defragmenteren, controleren op spyware en registry cleanup biedt onvoldoende resultaat, dan installeer ik het opnieuw, en achteraf blijkt dit ongeveer een keer per anderhalf jaar te zijn.
  Maar nogmaals, ruim je schijf eens op met disk cleanup, kijk eens kritisch naar programma's, of je ze echt wel gebruikt en de-installeer datgene wat je niet echt gebruikt. Draai Regclean een keer om je registry te checken. (Regclean is niet zaligmakend, maar veel beter dan niks). Dan defragmenteer je de boel, en als dat allemaal niet uithaalt, gooi Windows er dan opnieuw op.

  Het opnieuw installeren zal je meevallen, een boel kun je zo weer gebruiken, zonder opnieuw installeren. het staat alleen niet meer in je startmenu of op je desktop, maar dat kun je er zo weer inzetten.
  Je zult alleen de eerste paar dagen regelmatig dingen willen gebruiken die niet op je desktop of in je startmenu staan, dus die shortcuts moet je dan weer even op hun plaats zetten, en af en toe zal een programma niet werken. Installeer het dan meteen in de bestaande folder en je kunt meestal weer verder met je oude settings.
  Na een dag of 4 ben je er alweer vanaf. (niet dat je 4 dagen onafgebroken zit te installeren, maar als je echt kritisch naar je programma's hebt gekeken, kom je na 4 dagen niks meer tegen dat je wilt gebruiken en niet bestaat, of werkt)
  Succes.

  PS. Ik wist niet eens dat Win98se ntfs ondersteunde. Ikzelf gebruik 2000 prof en XP prof.
 • Windows98 ondersteund ook geen NTFS. Ben een beetje onduidelijk geweest. Alleen de C: schijf is FAT32. Ik denk dat ik over een week of 2 ga formatteren. Dan hoef ik namelijk niet te plaren om mijn nieuwe geluidskaart drivers te installeren.
  Bedankt voor alle reacties!!
 • 20 gieg aan spellen????

  Zeker crazybites,twilights e.d…. :oops:

  geen wonder dat je windows "rot" is :wink:
 • Nee, ik zal ze is opnoemen:
  BattleField 1942 850MB
  Diablo 2 1.73GB
  Dungeon Siege 1.02Gb
  Fifa 2002 500Mb
  Fifa 2003 1GB
  Fifa World Cup 2002 250Mb
  GTA 3 680Mb
  MS Flight Sim 2002 1.8 Gb
  Medal Of Honor 1.2Gb
  Quake 3 (en wat DBZ mods) 1.32GB
  RollerCoaster Tycoon2 560Mb
  Return To Castle Wolfenstein 660Mb
  Serious Sam 1+2 1Gb
  Settlers 4 380Mb
  Simcity 3000WE 500Mb
  Soldier Of Fortune 2 1.22Gb
  Jedi Knight 2 350Mb
  Morrowind 650Mb
  The Sims 2.00 GB
  UT2003 2.4GB
  Warcraft 3 500Mb
  Yuri's revenge 650Mb
  Hier zit geen Twilight of Crazy Bites tussen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.