Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

hardeschijf grootte

None
5 antwoorden
 • Hi,

  Ik heb een nieuwe harde schijf gekocht. WesternDigital 80 Gigabyte. Ik prikte de schijf in pc en verkeerde grootte werd weergegeven (opstart diskette win98 SE). Nog eens maar nu met Partition Magic 7.0. Error writng to disk. Naar de site van Western Digital en tooltje binnengehaald. Maar ook daarmee was de schijf niet te partitioneren. BIOS? Error writing Drive 80 I/O timeout sector=0 result=3

  Dat ging dus niet. Ik probeerde Windows 2000 Pro met 4 opstartdisks en jawel de schijf werd geformatteerd. NTFS met 1 partitie (max grootte) gemaakt. Schijf is dus goed (gaf tooltje ook aan overigens). Kan ik nu windows 2000 verwijderen op een of andere manier en de schijf op cable select in een Windows ME pc stoppen zonder problemen???? De schijf is nl niet voor mij maar voor derde met een Win ME pc. :evil:

  Graag jullie tips en trucs!


  Bedankt alvast,

  Wiesje
 • Windows Millenium kan niet met het NTFS bestandssyteem omgaan.

  je zou hem moeten formatteren naar FAT 32
 • Oze,

  Sommige BIOSen kunnen niet met grote schijven omgaan. De maximale lees/schrijfbare grootte van de schijf hangt weer van de BIOS af, en ik geloof ook van een aantal printdraden op het moederbord.
  Nu kan met een programma'tje (ik heb het nu niet bij de hand, maar de HD-leverantier gaf me er een) de beperking in maximale grootte worden omzeild. Zoiets zal dus in W2000 aanwezig zijn.
  Ik had een beperking met de maximale grootte bij een moederbord, wat door het laden van een recenter BIOS (leverantier-site) naar een andere maximale grootte werd omhooggebracht.

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
  Groet, Maarten.
 • Hmm, dat andere topic was niet nodig geweest. Schept alleen maar verwarring.

  Je kan de schijf op NTFS formatteren, dus geen Bios probleem! Nou is het zo dat sommige (of de meeste?) Fdisk versies niet overweg kunnen met 80GB schijven. Daar is een patch voor. Zelf heb ik die patch nog niet uitgeprobeerd. Ik beschik niet over zulke grote harde schijven :-?. Onlangs een NTFS partitie met Fdisk verwijdert. Geen enkel probleem! Het is een niet DOS-partitie. Zo te verwijderen met Fdisk. Daarna nieuwe partitie instellen. Maar ja, wel eerst die patch opzoeken als je de volle 80GB wilt gebruiken. Die patch is hier onlangs gepost, want ik heb dat onlangs gedownload en bekeken!
 • [quote:437818ad17="ozewiezewo1"]Ik heb een nieuwe harde schijf gekocht. WesternDigital 80 Gigabyte. Ik prikte de schijf in pc en verkeerde grootte werd weergegeven (opstart diskette win98 SE). Nog eens maar nu met Partition Magic 7.0. Error writng to disk. Naar de site van Western Digital en tooltje binnengehaald. Maar ook daarmee was de schijf niet te partitioneren. BIOS? Error writing Drive 80 I/O timeout sector=0 result=3
  [/quote:437818ad17] Alleen, die patch heeft niets te maken met die foutmelding. Tenminste ik heb mijn broer wel horen klagen dat fdsik niet werkte: De volledige schijf werd niet gezien. Over deze fouten weet ik dus niets.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.