Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

decomprimeren werkt niet altijd

None
17 antwoorden
 • Hallo,
  Ik weet niet of deze vraag in dit forum thuishoort of bij software anders. maar ik heb het volgende:
  ik krijg regelmatig foto's toegestuurd in een zip bestand. Helaas kan ik dit zip bestand niet decomprimeren (niet op mijn XP PRO als op mijn ME computer). Indien ik zelf bestanden comprimeer dan is er niets aan de hand bij het decomprimeren. Ook is er niets aan de hand bij andere bestanden die gecomprimeerd binnenkomen per e-mail. Het gaat veelal alleen om juist die zip-foto-bestanden die per e-mail worden verstuurd van die ene computer van een kennis van mij.

  Weet iemand misschien wat hiervan de oorzaak kan zijn, opdat ik in de toekomst ook deze bestanden gewoon kan unzippen/decomprimeren.

  Robert

  Bij XP PRO werk ik met NTSF en bij ME natuurlijk FAT32
 • Als je de bijlage niet in je email kunt benaderen (de knoppen blijven grijs), dan zit het probleem in je instellingen van outlook Express. Onder EXTRA - OPTIES, tabblad beveiliging, kun je het vinkje weghalen voor de instelling "Opslaan of openen van bijlagen die mogelijk een virus bevatten niet toestaan" Dan zou je probleem opgelost kunnen zijn. Zorg natuurlijk wel voor een goede virusscanner.
 • dank je voor de snelle beantwoording, maar misschien ben ik niet geheel duidelijk geweest: het decomprimeren gaat ook niet indien ik het gecomprimeerde bestand heb opgeslagen en daarna wil openen vanuit mijn map documenten.
  De instellingen in Outlook en OutlookExpress staan zo aangevinkt dat ik met een waaschuwing vooraf mijn e-mailbijlagen kan openen, dus hier kan het niet aanliggen (denk ik tenminste :-? )

  Robert
 • Wil je unzippen met de ingebouwde zipper, of gebruik je Winzip (of WinRar of een ander programma) ?
 • ik werk met de zipper/unzipper die meegeleverd is met ME en XP, volstaat ook, alleen niet met de gecomprimeerde (foto) bestanden die ik toegezonden krijg van mijn kennis (deze zijn gecomprimeerd met Winzip) en dat vind ik vreemd, aangezien ik met andere gecomprimeerde bestanden geen problemen heb. Ik dacht in het begin dat er wellicht een virus in zou zitten, maar ook indien de bestanden gedecomprimeerd worden toegezonden geeft mijn Norton Antivirus 2003 geen waarschuwing ten aanzien van een eventueel aanwezig virus.
  Robert
 • De vraag is dan nu eigenlijk, of het met winzip wel gaat of ook niet ?. Volgens mij zou de zip-techniek gelijk moeten zijn.
 • Ik zou er haast geld op durven zetten dat het .rar bestandjes zijn als het met WinZip niet lukt. In dat geval ontkom je er niet aan om WinRAR te installeren (je kan op diverse sites shareware versies downloaden). Het goede van dit programma is dat het zowel .zip als .rar en .ace bestanden kan uitpakken.
 • Het zou kunnen, maar hij schrijft dat degene die het aan hem stuurt het met winzip heeft ingepakt en winzip ondersteunt geen RAR…..
 • Sorry, daar had ik overheen gelezen. :oops:
 • [quote:fdcffbeb93="Robertnl"]
  ik krijg regelmatig foto's toegestuurd in een zip bestand. Helaas kan ik dit zip bestand niet decomprimeren (niet op mijn XP PRO als op mijn ME computer). Indien ik zelf bestanden comprimeer dan is er niets aan de hand bij het decomprimeren. Ook is er niets aan de hand bij andere bestanden die gecomprimeerd binnenkomen per e-mail. Het gaat veelal alleen om juist die zip-foto-bestanden die per e-mail worden verstuurd van die ene computer van een kennis van mij.

  Weet iemand misschien wat hiervan de oorzaak kan zijn, opdat ik in de toekomst ook deze bestanden gewoon kan unzippen/decomprimeren.
  [/quote:fdcffbeb93]
  - Stuur het ontvangen .zip bestand eens terug naar je kennis. Kan hij/zij ze dan nog steeds openen?
  - Stuur eens zelf een eigengemaakt .zip bestand naar je kennis. Kan hij/zij ze wel gewoon openen?
  - Volgens mij wordt bij Windows ME helemaal geen standaard .zip programma meegeleverd, dus dan moet je iets geinstalleerd hebben.
  - Welke versies van zip decrompressors (bijv. winzip) wordt er gebruikt?
  - Probeer anders eens de laatste versie van Winzip te installeren. Kan zijn dat je huidige verouderd is. o.i.d. en/of dat je huidige decomprimeerprogramma niet helemaal compatible is.
  - Wat is de foutmelding bij het decomprimeren?
 • Misschien zit in Office XP Pro een .zip programma, maar ik heb altijd kunnen zippen en unzippen. Ik heb XP PRO plus SP1 (dus nieuwer kan bijna niet). Ik heb de gecomprimeerde bestanden van mijn kennis per omgaande teruggezonden en zelf ook een zip bestand gemaakt. Geen probleem. Stuurt hij weer een .zip naar mij (gemaakt met Winzip) dan is deze wederom niet te openen. Maar wel indien ik een zipbestand krijg via een andere kennis. Het is en blijft vreemd.
  Robert
 • ik krijg geen foutmelding, maar het comprimeren stagneert; ik krijg een wizard en daarin moet ik aangeven dat ik wil decomprimeren en de doelmap en vevolgens op voltooien klikken. En vanaf dit moment gebeurt er niets meer . :-?
 • Als jou kennis dat zip bestand (wat bij jou niet werkt), naar een ander stuurt, kan die het dan wel openen ?
  En blijft nog de vraag open of jij ook winzip gebruikt.
 • ja, het uitpakken lukt wel op andere machines (draaiend onder 98 en 98SE).

  Dom, dom, maar de wizard heet uitpakken bestanden en is niet te herkennen met de verkenner als Winzip. In de helpfunctie wordt over Winzip gesproken, maar ik kan deze niet oproepen. (het lijkt alsof deze niet bestaat en toch kan ik comprimeren en decomprimeren met uitzondering van de bestanden die worden gezonden van die ene computer!)
  Robert
 • Dan maak je volgens mij gebruik van de ingebouwde zip-functie. Download op www.winzip.com eens de versie 8.1 die daar staat en probeer het daar eens mee.
 • [quote:99c9748e9c="Peter Vooges"]Dan maak je volgens mij gebruik van de ingebouwde zip-functie.[/quote:99c9748e9c]

  Klopt, dit schreef ik al eerder; het programma heet volgens mij <shellextensie>

  ik zal als extra winzip downloaden.

  Robert
 • Nee, je programma heet geen shell extensie, dat is de verbinding die XP er aan geeft. Je gebruikt inderdaad de ingebouwde unzipper. Als je winzip geïnstalleerd hebt, zal je probleem wel opgelost zijn. Ik lees het wel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.