Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Mappen delen Windows XP met NFTS en windows 98 met Fat32

Hans1
9 antwoorden
 • Hi

  Het probleem is het volgende:
  Wij hebben onlangs een nieuwe pc gekregen met daarop Windows XP, met NFTS.
  Alle andere pc zijn voorzien met windows 98, dus Fat 32.
  Nu wil ik dus een map delen onder Windows XP, maar is in alle andere PC's niet zichtbaar ( waarschijnlijk omdat windows 98 niet overweg kan met NFTS)
  Nu heb ik het volgende gedaan:Op de XP bak een tweede partitie gemaakt met daarop Fat32, en de map daarop gedeeld.
  Dat werkt prima de map is nu wel zichtbaar op de 98 bak, maar nu kan ik deze gedeelde map niet beveiligen met een wachtwoord.

  Heeft iemand hier een oplossing voor?

  Alvast bedankt.
 • De mogelijkheid om een wachtwoord te plaatsen zit volgens mij niet in XP, en is uitsluitend voor win9.x systemen.
  Het toekennen van rechten aan gebruikers om een map/file al dan niet te mogen gebruiken/bekijken zit wel onder XP, maar werkt alleen als je gebruik maakt van het NTFS-bestandssyteem.

  Misschien kun je hier iets mee doen: http://www.winability.com/fglite/

  Marc
 • [quote:1d080ee54e="M@rc"]De mogelijkheid om een wachtwoord te plaatsen zit volgens mij niet in XP, en is uitsluitend voor win9.x systemen.
  Het toekennen van rechten aan gebruikers om een map/file al dan niet te mogen gebruiken/bekijken zit wel onder XP, maar werkt alleen als je gebruik maakt van het NTFS-bestandssyteem.

  Misschien kun je hier iets mee doen: http://www.winability.com/fglite/

  Marc[/quote:1d080ee54e]

  Hoi,Ik heb 1 comp met xp home op ntfs en 1 met win 98 en 1 met win ME
  en kan er alles mee doen heb op alle comp.de schijven volledig gedeeld in xp prof.kun je elke map apart delen.dus het moet gaan.
 • Heb je iedereen een gebruikersaccount gegeven op de xp-machine?

  ————————————————————–
  phpBB : Critical Error

  Error doing DB query userdata row fetch
  :-?
 • Het uitwisselen van bestanden met 98 en xp op een netwerk moet geen probleem opleveren. Ook niet als op de Xp pc een ntfs schijf gedeeld is. Een netwerk zet het om in een eigen taal. Voor bijde te begrijpen. Het is dus wat anders waarom het niet werkt. Wat zou ik ook niet weten. Het heeft namelijk altijd gewerkt ntfs en fat32 share. het is dus een vreemd probleem.

  Timo
 • [quote:0b926f01c3="FlvanSon"]Heb je iedereen een gebruikersaccount gegeven op de xp-machine?

  ————————————————————–
  phpBB : Critical Error

  Error doing DB query userdata row fetch
  :-?[/quote:0b926f01c3]

  Hoi, Ik heb geen gebruikersaccount's opgegeven op mijn xp comp.want iedereen mag erop maar je moet wel allemaal in de zelfde workgroup zitten ofwel (bij mij is dat (workgroup= mshome)( is standaard) comp1 = mijn naam- comp 2=de naam van mijn zoon comp.3=naam van mijn dochter.En daar de schijven ook gedeeld als ik nu naar mijn netwerklocatie's ga in de xp comp zie ik ze allemaal staan.
  Ik heb het volgende gedaan:op de xp comp.de c schijf gedeeld mijn router ingesteld toen ik daarmee het internet op kon heb ik op de andere computers tcip en dns van de netwerkkaarten op auto.toewijzen gezet de printer gedeeld en alles werkt.Ik heb pas op de comp.van mijn zoon format C gedaan alles erop nieuw op gezet tcip en dns op auto.toewijzen en het netwerk enz.was er weer heel makkelijk dus.succes.
 • Een PC met Windows XP Home Edition kun je alleen maar via het netwerk benaderen vanaf een Win9X computer met behulp van het [b:5eae473679]Gast[/b:5eae473679] account. Iedereen die een WinXP share benadert zal dus via dit account rechten krijgen. Standaard is de Gast lid van de groep Iedereen. En als je "Netwerkgebruikers mogen mijn bestanden wijzigen" hebt aangevinkt, dan zal dit account Volledig beheer krijgen. Als je opstart in Veilige Modus met netwerkmogelijkheden, dan kun je de rechten alsnog wijzigen.
 • [quote:bdb897a838="Binary"]Een PC met Windows XP Home Edition kun je alleen maar via het netwerk benaderen vanaf een Win9X computer met behulp van het [b:bdb897a838]Gast[/b:bdb897a838] account. Iedereen die een WinXP share benadert zal dus via dit account rechten krijgen. Standaard is de Gast lid van de groep Iedereen. En als je "Netwerkgebruikers mogen mijn bestanden wijzigen" hebt aangevinkt, dan zal dit account Volledig beheer krijgen. Als je opstart in Veilige Modus met netwerkmogelijkheden, dan kun je de rechten alsnog wijzigen.[/quote:bdb897a838]
  Gast maakt hij auto.aan want ik heb het nooit zelf gedaan maar staat er wel bij.
 • Het Gast account is altijd aanwezig in Windows XP maar standaard staat het uitgeschakeld. Door het maken van een share wordt het echter automatisch door Windows geactiveerd. Dit is uiteraard ook noodzakelijk, want anders zou niemand een share kunnen benaderen. In Windows XP Professional heb je de keuze om dit via Simple File Sharing te doen (op dezelfde manier als Home Edition), of via de ouderwetse Windows 2000 methode.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.