Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Blauw scherm bij opstarten XP

None
10 antwoorden
 • Hallo, vrijdag startte ik mijn computer (XP) op, en opeens stond daar tijdens het opstarten een blauw scherm met tekst. Ik starrte 'm opnieuw op, en alles ging goed. Vanmorgen had ik dit weer precies hetzelfde. Dit stond er:

  [b:bffb83a5a2]Voer een stuurprogrammacontrole uit om elk nieuw (of verdacht) stuurprogramma te controleren. Als het speciale geheugengebied inschakelen. Deze twee voorzieningen zijn bedoeld om de beschadiging
  op een eerder moment te vinden zodat het foutieve stuurprogramma kan worden geïdentificeerd.

  Als u de veilige modus moet gebruiken om onderdelen te verwijderen of uit te schakelen, dient u de computer opnieuw op te starten. Druk op F8 om Geavanceerde opstartopties te selecteren en kies
  dan veilige modus.

  Als dit de eerste keer is dsat u dit scherm met de stopfout ziet, moet u de computer opnieuw opstarten. Als het scherm nogmaals wordt weergegeven, kunt u het beste de volgende stappen uitvoeren.

  Controleer of alle nieuwe hardware en software op de juiste wijze is geïnstalleerd. Is dit een nieuwe installatie, vraag dan de leverancier dan of er nieuwe Windows-updates zijn die u nodig hebt.

  Als de problemen zich blijven voordoen, dient u alle nieuwe hardware en software te verwijderen of uit te schakelen. Schakel BIOS-geheugenopties zoals caching of het maken van schaduwkopieën uit.

  Als u her verwijderen of uitschakelen van onderdelen de veilige modus moet gebruiken, dient u de computer opnieuw op te starten, of op F8 te drukken om de geavanceerde opstartopties te selecteren
  en vervolgens de veilige modus te kiezen.

  Technische informatie (mogelijk in het Engels):
  *** STOP: 0x000000C5 (0x00000000, 0x00000002, 0x00000001, 0x8052F25A)[/b:bffb83a5a2]

  Geen virus. Systeemherstel liever ook niet. (Wat zet hij eigenlijk allemaal terug met systeemherstel: wat gebeurt er met je bestanden etc?)
  Wat is dit voor fout? En hoe op te lossen???
 • Heb je recentelijk iets geïnstalleerd?

  Al eens op Google gekeken? Ik vond dit http://www.google.com/search?num=100&hl=en&lr=&ie=UTF-8&oe=UTF-8&safe=off&as_qdr=all&q=0x000000C5&btnG=Google+Search

  en

  http://www.osr.com/ddk/ddtools/bccodes_7cfb.htm

  Ik hoop dat dit je op weg helpt.
 • Ja, laatste tijd best veel geïnstalleerd, komt doordat ik veel verschillende programma's moest proberen (zie topic in Software Anders). Met één van die programma's moest ie m'n geluidinstellingen wijzigen, waardoor het geluid het ff niet deed, na opnieuw opstarten wel. Misschien heeft 't hier mee te maken…?
 • Voortaan maar herstelpunten maken vóórdat je software uitprobeert (inderdaad, makkelijk om te zeggen achteraf).

  Voor nu, het ligt voor de hand om aan te nemen dat het komt door je geluidskaart, maar het kan ook aan andere hardware liggen. Ik zag in Google dat een aantal mensen zulke foutmeldingen kregen bij hun NVidia.

  Ik zou in ieder geval even kijken in de logboeken (Systeembeheer) en Apparaatbeheer of dat je daar iets vreemds ziet.

  Good luck
 • Heb GeForce 4 MX 440..dus… Maar misschien dus als ik de driver van m'n geluidskaart herstel (kan toch in XP)?
 • Dat het aan je geluidskaart ligt dat kan heel goed.
  Ik heb het nl al op 3 verschillende computers mee gemaakt, maar ze hadden alle 3 de grafische kaart die jij hebt.

  Ik heb toen in de hardware de driver verwijderd, computer opnieuw
  opgestart en vervolgens de laatste driver geinstalleerd.
  Problemen waren bij mij toen weg.
  Hopelijk geld dat ook voor jou.
 • Kan je ff heel precies uitlegen wat je hebt gedaan? BVD!
 • Heb ik ook gehad. Er staat iets erover op de microsoft knowlage base - article NL315403. Als je op het nummer zoekt dan vind je het wel. Betreft een bug in XP.
  Heeft bij mij uiteindelijk niet echt geholpen, de harddisk bleek het te begeven, maar mogelik heb jij er wel wat aan. Suc6!
 • Ik heb er trouwens al een weekje of zo geen last meer van gehad, maar anders download ik die update wel. Thanx!
 • Tssss… nou opeens weer zoiets… maar dan een iets andere fout…
  pdexie > kun je dat nog ff goed uitleggen wat je had gedaan?
  (Heb trouwens ook op nieuwsgroep van Microsoft gezet….)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.