Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP 2 keer geïnstalleerd

patsneok
8 antwoorden
 • Hallo,

  Gisteren probeerde ik thuis Windows XP Prof opnieuw te installeren omdat de zaak niet helemaal lekker liep. Dus ik installeer XP opnieuw dacht ik. Nu blijkt dat er nog een keer Windows XP Prof geïnstalleerd is. En deze staat op een andere partitie. :(
  Wat is nu eigenlijk de handigste manier om XP te verwijderen? Volgens mij zou er een mogelijkheid in de instal-procedure zitten waarmee je ook een partitie kunt formateren. Maar als je kiest voor "convert naar NTFS" dan gaat het niet lekker. Nu zit ik met twee maal XP. :( En wil nu op een nette manier de tweede installatie van XP ongedaan maken en daarna de eerste installatie van XP ook verwijderen. Zodat ik helemaal opnieuw kan beginnen…

  <zucht>


  Wie kan mij helpen?
 • Probeer alvast dit eens: ga naar Schijfbeheer (klikken op start - dan rechts klikken op Mijn Computer en hier Beheren kiezen.
  Ga daar naar Schijfbeheer en klik onderaan rechts op de partitie die je tweede XP bevat. Kies daar voor Formateren. Dan ben je die tweede XP normaal wel kwijt, dacht ik.

  En de rest volgt later wel… :D :D
 • Echter de tweede installatie is gedaan op een partitie met data :( En die wil ik niet formateren.. :( :( Zit er ook ergens een Windows XP- uninstall ?
  Ben bang van niet…
 • [quote:44e5864133="patsneok"]Echter de tweede installatie is gedaan op een partitie met data :( En die wil ik niet formateren.. :( :( Zit er ook ergens een Windows XP- uninstall ?
  Ben bang van niet…[/quote:44e5864133]Als ik je goed begrijp heb je nog een werkende XP? Start die dan op en zet je data ermee op een andere partitie dan diegene waar je tweede XP op staat. Dan kan je toch met een gerust hart die andere partitie formateren?

  Of zie ik iets verkeerd?
 • [quote:187fe66ac0="Passer"]Als ik je goed begrijp heb je nog een werkende XP? Start die dan op en zet je data ermee op een andere partitie dan diegene waar je tweede XP op staat. Dan kan je toch met een gerust hart die andere partitie formateren?

  Of zie ik iets verkeerd?[/quote:187fe66ac0]
  Je ziet het niet verkeerd, je begrijpt het goed. Ik heb nu twee maal XP draaien :oops:
  Dus als ik het goed begrijp.. Opstarten met XP (op partitie2) en dan partitie 1 formatteren. En hoe raak ik dan de eerste windows kwijt?
  Ik wil helemaal opnieuw beginnen. Zonder dat ik mijn data verlies..
 • Opstarten van XP 1 (de oude). Verwijder op de partitie waar je tweede XP en je data staat [b:0c394dc3ac]alles[/b:0c394dc3ac] wat [b:0c394dc3ac]geen[/b:0c394dc3ac] data is van jouw.
  Als je dit klaar hebt, boot je van je win XP CD en kies je voor een installatie op de partitie waar je eerste XP staat. (Dit is normaal gezien je C-partitie). Formatteer wel eerst deze partitie zodat alles verwijderd wordt. Vervolgens wordt een nieuwe windows op deze partitie geïnstalleerd en kan je met een propere lei beginnen. Al je data bevindt zich nog op de tweede partitie.
  Misschien kan je om zeker te spelen toch eerst een backup nemen van deze data?

  Marc
 • [quote:804ff72033="M@rc"]Misschien kan je om zeker te spelen toch eerst een backup nemen van deze data?
  Marc[/quote:804ff72033]

  Hmm, dat wordt wat lastig.. Is ongeveer 6 GB aan data.. is wel veel. Juist om problemen te voorkomen had ik een aparte partitie gemaakt speciaal voor data. Zodat, als ik XP opnieuw zou moeten installeren, ik mij geen zorgen zou hoeven te maken over de data.. tja..

  Ik overweeg nu de volgende indeling in partities:
  partitie c voor XP
  partitie d voor Programma's
  partitie e voor Data

  Is een aparte partitie voor programma's handig of nodig? Anders zou ik deze partitie kunnen laten vervallen.
 • Ik begrijp eigenlijk het grote probleem niet. Gewoon booten vanaf WinXP CDROM en in het partitiescherm de 1e partitie verwijderen. Daarna in de vrijgekomen ruite weer aanmaken en vervolgens installeren. Je krijgt dan een brandschone WinXP. Daarin opgestart kun je de overbodige data op de andere partitie verwijderen (mappen Windows en Documents and Settings).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.