Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WindowsXP install lukt niet

None
5 antwoorden
 • Ik probeer op mijn pc windowsXP opnieuw te installeren na de vervanging van moederbord and harde schijf. Ik heb de hd opdedeeld via fdisk en formateerd. Als ik de pc opstart met de boot-cd gaat de installatie van start tot het punt waar de controle van de hd moet starten; de pc blijft hangen.
  Haal ik daarentegen de partities weg via fdisk dan hangt de pc, na opstart met de boot-cd, op het moment dat de formatering zou moeten beginnen.
  Aangezien ik eerst dacht dat er iets met de hd was heb ik een tweede (identieke) hd gekocht maar daarmee heb ik het zelfde probleem.
  Het moederboard is een Soltek SL-75DRV4 met 2 Maxtor D740X-6L 40GB harde schijven. Wat is er aan de hand? Doe ik iets fout of zie ik iets over het hoofd?
  Ik heb met de tool Powermax van maxtor de schijven gecontroleerd maar alles is blijkbaar OK.
 • Je maakt toch geen gebruik van verkeerd Ram-geheugen?
  Zijn de instellingen van je schijf correct? (Master / Slave)
 • RAM is 256 MB PC2100 DDR en de schijven staan correct ingesteld.
 • Wat zie je precies als de pc blijft hangen ???
  Een blauw scherm met een foutmelding zoals VCACHE?????
 • Geen foutmelding. de pc blijft hangen op òf het scherm voortgang formateren waarbij de voortgangsbalk op 0% blijft staan òf op het scherm voortgang hd controle waarbij de voortgangsbalk ook op 0% blijft staan.
  Een kennis van mij vroeg zich af of het iets te maken kon hebben met een 'schrijfcache' programma op de hd's, maar volgens mij zijn de schijven leeg.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.