Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows image terug zetten (n.a.v. artikel C!T dec 2002)

aa.loedeman
11 antwoorden
 • In het artikel van Jeroen Horlings wordt een zeer compleet stappenplan gegeven voor het maken van een image m.b.v. PowerQuest DriveImage, maar…

  Kan iemand mij misschien vertellen wat ik moet doen om zo'n image daadwerkelijk terug te zetten als mijn Windows is gecrasht en/of mijn systeem compleet leeg is?
  In het genoemde artikel mis ik dat. Er wordt gezegd dat het een koud kunstje is om een image terug te zetten, zelfs als het systeem 'per ongeluk geheel is verwijderd' door 'opnieuw DriveImage op te starten', maar hoe doet Jeroen Horlings dat als zijn computer leeg is?

  Bij voorbaat hartelijk dank voor dit (aanvullende?) gedeelte van het stappenplan!

  Met vriendelijke groet,

  Bert Loedeman
 • Twee mogelijkheden: of men heeft een image op de harde schijf staan, of men heeft een image op cd('s) gebrand.
  Cd's zijn bootable dus cd in cd-rom drive en opstarten. Als de image op een aparte partitie op de harde schijf staat, en er staat geen besturingssysteem meer op, dan moet je zorgen voor bootable diskettes. Deze kun met drive - image aanmaken.

  Matc
 • Dan heb ik een andere vraag op dit gebied. In genoemd artikel wordt piekfijn verteld hoe snel zo'n image gebrand wordt (qua tijd).

  Maar hoeveel tijd is er nodig om een image (van enkele CD's) terug te zetten? Want als je daar een uur mee bezig bent, kan je net zo goed Windows vanaf de originele CD installeren….. Wie weet dit?
 • [quote:6078a2f393="Richard78"]Maar hoeveel tijd is er nodig om een image terug te zetten? Want als je daar een uur mee bezig bent, kan je net zo goed Windows vanaf de originele CD installeren….. [/quote:6078a2f393]Euh,… nee toch: dan heb je na dat uurtje nog alleen maar je windows, terwijl na het terugzetten van je image je àl je erbij-geinstalleerde-programma's òòk terug hebt. Je moet dus geen tijd meer steken in het herinstalleren van je word, firewall, antivirus,… :)
 • …Daarnaast is het terugzetten van een image vanaf HD of CD natuurlijk afhankelijk van de snelheid van het systeem. Als voorbeeld: een ghost image (300MB)van mijn win98 systeem (550 MB) vanaf de D: partitie doet er een minuutje of 5 over. Een image maken duurt een minuut of 10. (P200, 64 MB, WD 13GB).

  Het terugzetten vanaf CD zal vast wat langer duren. Maar volgens mij moet het heel erg bont worden wil je langer bezig zijn dan een volledig nieuwe install van Windows + settings + software + drivers. Bedenk ook dat je alleen maar een aantal keer een CD hoeft te verwisselen ipv. de hele tijd op installatie messages te klikken en informatie in te voeren etc. Kun je lekker koffie gaan drinken terwijl je PC staat te zweten…
 • Met Drive Image duurt het allemaal wel wat langer dan met Norton Ghost…
  Maar het is nog altiijd een pak vlugger dan heel je syteem opnieuw installeren.
  Marc
 • Met Drive Image duurt het allemaal wel wat langer dan met Norton Ghost…
  Maar het is nog altiijd een pak vlugger dan heel je syteem opnieuw installeren.
  Marc
 • Even ter aanvulling: de vraag die werd gesteld behelsde ook het dilemma van terugzetten als het systeem leeg is, m.a.w. je hebt ook Drive Image niet meer…..
  Ik doe het als volgt.
  1) Bootdiskette maken, waarbij na het opstarten met behulp van deze diskette ook de CDromdrives aangesproken kunnen worden (!). In Win98SE wordt dit prima geregeld.
  2) Drive Image installeren
  3) Op een CD branden: a) de image en b) een kopie van de directory waar Drive Image is geïnstalleerd

  Als nu het systeem naar zijn ratsmodé is dan bootdiskette erin, de gebrande CD erin, van de gebrande CD het programma Drive Image starten (DOS-commando PQDI.EXE) en de image van de CD lezen en laten plaatsen op de harde schijf. Klaar is Kees
 • Nog even een aanvulling:
  Bij het MAKEN van een backup kan je wèl twee partities tegelijk backuppen. Bij het terugzetten dus niet.
  Als je een backup hebt gemaakt van meerdere partities (b.v. je c en d schijf) dan moet je er op letten dat je ze één voor één terugzet.
 • Tijdens het installeren van Drive Image vraagt het programma of je bootdiskettes wilt maken. Als je boot dmv deze diskettes, heb je een uitgeklede versie van Boot Image, waarmee je de image kan teruzetten
 • OK, ik ben overtuigd van het voordeel van een image.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.