Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

BOOTABLE CD-ROM

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Maken bootable cd-rom onder XP lukt niet.
  Heb in Easy CD Creator een Boot CD gemaakt waarbij van een opstartdiskette voor ME een bootimage is gemaakt. Daarna de nodige bestanden op CD gezet.
  Bij booten van CD stopt de procedure na vermelding "boot van floppy".
  Heb HD opgedeeld in 5 partities waarvan 2 primaire. Één met ME (fat32)en de ander met XP(NTFS) als OS. Met menu bootmagic kan uit OS gekozen worden.
 • De XP cd-rom is zelf al bootable, waarom nog 1 maken?
 • Alle OS boven Win98SE zijn bootable….
  dus
 • En als iemand nu bijvoorbeeld een bootable CD met een Ghost-image wil maken. Dat moet toch kunnen en dan moet je toch gewoon antwoord kunnen geven in plaats van vertellen dat dat niet nodig is….

  Ik weet niet hoe je probeert om een bootable CDROM te maken. Voor de duidelijkheid, is ECDC moet je kiezen voor Bootable CDROM, waarna de bootimage automatisch wordt gemaak. Je moet dus [i:addee4a754]niet[/i:addee4a754] de bestanden van de diskette naar de CDROM kopiëren.
 • [quote:6edcc34c40="Binary"]En als iemand nu bijvoorbeeld een bootable CD met een Ghost-image wil maken. Dat moet toch kunnen en dan moet je toch gewoon antwoord kunnen geven in plaats van vertellen dat dat niet nodig is….

  Ik weet niet hoe je probeert om een bootable CDROM te maken. Voor de duidelijkheid, is ECDC moet je kiezen voor Bootable CDROM, waarna de bootimage automatisch wordt gemaak. Je moet dus [i:6edcc34c40]niet[/i:6edcc34c40] de bestanden van de diskette naar de CDROM kopiëren.[/quote:6edcc34c40]

  Inderdaad Binary, ik vraag naar hulp! Ik wil de cd bootable maken omdat ik met mijn NSW 2003 cd geen NTFS partitie kan benaderen!
 • Je kunt met een CDROM die met een DOS bootimage is gemaakt ook geen NTFS benaderen, dus dat helpt niet.

  EDIT: Onder Windows gaat mijn NSW 2003 (Disk Doctor) wel degelijk NTFS partities checken, dus zit het niet in de CD zelf?
 • Tipje voor de NTFS gebruikers: NTFS Reader for DOS
 • zie hier eens www.nu2.nu/bootcd/ en www.bink.nu/bootcd/

  suc6

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.