Vraag & Antwoord

OS Windows

Partieties maken in xp????

Anoniem
webspider
6 antwoorden
 • Hoe maak ik een partitie in xp? Ik heb partitionmagic8 maar weet niet goed of dit wel de juiste keuze is,aangezien er belangrijke gegevens op mijn schijf staan lijkt het mij nu niet de oplossing om alle uit te proberen.

  Ik weet dat er een optie op zit in xp pro maar kan geloof ik geen partitie smee maken. Wie weet de oplossing.

  :-?
 • Partitionmagic is een prima programma. Kun je dus gewoon gebruiken
 • Je kunt met XP partities maken tijdens de installatie en verder via: Deze Computer > rechtsklik > Beheren > Schijfbeheer. Je ziet dan alle partities op alle schijven die er zijn en kunt die deleten, aanmaken, vergroten etcetera.

  Wel eerst ff een backup graag.

  mvrgroet Edmond
 • Ik heb partition magic 7 en die was al perfect bij xp dus gewoon proberen
 • Edmond, kun je dat ook met data op de desbetreffende partities? Voordeel van Partition Magic is dat je de data kunt houden op de partities waarmee je aan de slag gaat, en aangezien ie dat toch al heeft, is dat wel het handigste. Al is backuppen van echt belangrijke gegevens natuurlijk nooit te versmaden …
 • Binnen Schijfbeheer (Home Edition) kun je beslist [i:0a884c1d20]niet[/i:0a884c1d20] partities vergroten. En trouwens evenmin verkleinen. Je kunt wel een partitie verwijderen en een nieuwe (groter dan wel kleiner) aanmaken, maar dat is dus uitdrukkelijk met dataverlies. En zoals natuurlijk bekend kan met Partition Magic wel met behoud van data de partitiegrootte worden gewijzigd. Maar ook dan wel altijd een backup maken als je op zeker wilt spelen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.