Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP: accounts & mijn documenten verplaatsen

Anoniem
M@rc
8 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb net XP opnieuw geinstalleerd en ik heb twee accounts aangemaakt. Nu zet XP op de partitie waar XP op geïnstalleerd is ( C: ) , ook de mappen "mijn documenten". Dus (even uit mijn hoofd) documenten/afbeeldingen/muziek etc. van account 1 staan op C:
  Hetzelfde geldt voor de documenten/afbeeldingen/muziek van account 2. Nu heb ik een aparte partitie voor alle data ( E: )

  Is het mogelijk om de mappen behorende bij een account te verplaatsen ?!? naar de E partitie? Zodat ik mijn data veilig op een aparte partitie heb staan en ik (indien nodig) XP nog eens opnieuw kan installeren zonder verlies van data.
 • Dat is mogelijk je kopieert de map naar de andere partitie.
  Vervolgens ga in je office pakket aangegeven waar hij standaard de documenten moet opslaan. Dus bij ms word bijv.
  extra—>opties—>bestandlocaties—>wijzigen—->e:\mijn documenten enz.
 • Dat is mooi, dan zou ik dus de temp, mijn documenten, mijn afbeeldingen, mijn muziek en mijn overige, nogwat, verplaatsen naar een andere partitie. En dat kan ik dat dus ook van het andere account doen??
 • Van temp map weet ik niet, want als het goed is wordt deze iedere keer als je afsluit geleegd.

  Maar verder klopt het wel!
 • Hoe weet XP dan, dat er niet meer gezocht moet worden op de c partitie maar op de e partitie? En moet ik dan de snelkoppeling Mijn documenten die verwijst naar c:\….\users\mijn documenten ook aanpassen? Of gaat dat vanzelf? (Vast niet..)
 • Moet je even aanpassen!
 • Probeer het volgende:
  Start - Mijn documenten. Doe een rechtsklik en kies voor eigenschappen. Klik op 'Verplaatsen' en selecteer de plaats / partitie waar je de map mijn documenten wil hebben.
  Marc
 • M@rc,
  Hartelijk dank voor het antwoord! :D Het is mij gelukt om de "losse" accounts te verplaatsen. Nu is er ook nog een map, genaamd "Gedeelde Data". Die kan ik niet verplaatsen met Eigenschappen, Verplaatsen.

  Weet iemand hoe ik de map "Gedeelde Data" kan verplaatsen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.