Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

(il)legale versie Winxp uitproberen

None
6 antwoorden
  • :-? (deze vraag maar even appart stellen)

    Kan ik een niet gekochte XP versie van uitproberen (een paar dagen of weken) en vervolgens een versie kopen en deze er zonder problemen overheen zetten? Of zit ik dan ook met bepaalde bestanden die ik beter (eerst) aan de kant kan zetten.

    Ik lees van de ene veel en van de andere weinig narigheid maar ik moet een kaal systeem installeren waarvan ik hoop dat dat in 1 keer goed gaat, loop ik dan niet meteen tegen de perperkingen op dat ik maar 5 of 6 keer per maand iets mag veranderen (zoals ik ergens gelezen heb)?

    -use your mirrors when driving the fastlane-
  • Volgens mij 30 dagen. Zelf heb ik ooit de Product Key aangepast van een orginele versie (waarvan er 5 exemplaren mochten worden geïnstalleerd) naar de gekochte versie. Microsoft beschrijft zelf daarvoor de procedure. In dat geval hoeft er niks te worden aangepast. Het is wel zaak om binnen 30 dagen Windows XP te activeren. Verder zou het mogelijk zijn om na 3 maanden Windows XP opnieuw te installeren en te activeren.
  • [quote:a20bd6246b="fastlane"]Ik lees van de ene veel en van de andere weinig narigheid maar ik moet een kaal systeem installeren waarvan ik hoop dat dat in 1 keer goed gaat, loop ik dan niet meteen tegen de perperkingen op dat ik maar 5 of 6 keer per maand iets mag veranderen (zoals ik ergens gelezen heb)?[/quote:a20bd6246b] Windows XP Professional kreeg ik niet geïnstalleerd op een Gigabyte 5AX systeem. De Home versie daarentegen lukte wel. Dat veranderen van de configuratie, tja ondertussen al vrij veel aangepast. En ook een eigen (legale) versie al meerdere keren kort na elkaar opnieuw geïnstalleerd en geactiveerd. Dat werkte bij mij dus wel. Onlangs een moederbord K7S5A vervangen van versie 1 naar versie 3. Ook dit ging probleemloos. Die 5 of 6 keer heeft waarschijnlijk betrekking op de hardware. Nou de beperking betaat misschien, maar het aantal genoemde wijzigingen haal ik zelf niet in 1 maand.
  • En al wijzig je zoveel aan je computer dat WinXP het niet meer doet, dan kan je gewoon bij Micro$oft Helpdesk een nieuwe activeringscode krijgen voor je zwaar veranderde configuratie. Zij zullen even vragen wat de situatie
    eden is, maar dan onmiddellijk een activeringscode geven. Dat is in het verleden al door diverse redacties van computerbladen uitgeprobeerd en beschreven.
    Het gaat er bij Micro$oft niet om de eerlijke kopers dwars te zitten, maar om het illegaal verspreiden van WinXP te verhinderen.
  • :lol: ok maar dat kan 24 uur/pd? Of van 9 - 17? Ik zal me hier wel in moeten gaan verdiepen merk ik.


    -24 hours driving on the fastlane makes you tired-
  • Voordeel van computers is nu eenmaal dat ze (meestal) inderdaad 7x24 uur per week werken. En de activatie gaat normaal gesproken met een computer. Alleen als er iets niet in orde is, dan neemt een echte meneer of mevrouw het over.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.