Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Bestanden met MSN versturen lukt niet (WinXP)

roeske
6 antwoorden
 • Het lukt me niet om bestanden te versturen via MSN. De boodschap is dat dit uitgeschakeld is door de netwerkbeheerder en/of provider o.i.d…… Ik kan wel gewoon met Outlook-Express bestanden versturen. Alleen niet via MSN.

  Chello-Internet is binnen mijn woning gedeeld (2 computers) via een Edimax 6400 router. Verder draait Zone-alarm, maar ook als deze is uitgeschakeld lukt het versturen niet.

  Bij de faq's op dit forum wordt melding gemaakt dat het door de router komt. Maar de oplossingen die aangeboden worden, zijn voor mij niet duidelijk genoeg…. Wie weet de eenvoudige oplossing?
 • Hoe zit het met de windows xp firewall. Kijk eens of die aanstaat.
  Ga naar de eigenschappen van de internetverbinding en dan tabblad geavanceerd. Bovenste hokje is voor de ingebouwde firewall van XP.

  Als deze ook uitstaat dan ligt het aan je router. Die blokkeert dan de poort die nodig is om bestanden te versturen.
 • Nee die ingebouwde firewall van WinXP had ik al uitgeschakeld. Dit omdat Zone-alarm dit werkje beter verricht. Maar zoals ik al schreef is Zone-alarm ook niet de boosdoener.
  Het moet ergens aan de instellingen van de router liggen.
 • Het probleem zit in de configuratie van de firewaal van de router. Probeer eens met volgende poorten open te zetten:
  TCP incoming/outgoing 6891-6900 (File Transfer)

  Marc
 • [quote:af0243bd45="M@rc"]Het probleem zit in de configuratie van de firewaal van de router. Probeer eens met volgende poorten open te zetten:
  TCP incoming/outgoing 6891-6900 (File Transfer)Marc[/quote:af0243bd45]
  Dit had ik inderdaad ook al gelezen in de faq's van dit forum en in de help-funtie van MSN. Maar HOE ik dat instel is mij niet duidelijk. Waar? Hoe? Bij mijn router zit alleen maar een dun Engels boekje en op de site idem. Wie kan mij verder helpen?
 • Waarschijnlijk moet je het IP adres van je router acherhalen. Dit intikken in je browser. Zo geraak je meestal in de Setup van de Router, en kan je alles beginnen configureren.
  Geef even het type van de router. Misschien dat iemand je dan wat meer op weg kan helpen….
  Marc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.