Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

stationsaanduiding winpart., koppeling frequent gebr. mappen

jasperlevink
3 antwoorden
 • [u:57aa6fc52a][b:57aa6fc52a]Statsionsaanduiding windows-partitie, Koppelingen naar frequent gebruikte mappen:[/b:57aa6fc52a][/u:57aa6fc52a]


  Hallo mensen.

  Ik heb een tweetal vragen:

  * Om te beginnen heb ik een aantal standaard mappen waar ik nogal vaak moet zijn. Nou zou ik die graag in de opslaan/open windows van bijvoorbeeld word (2002) willen toevoegen aan de 'standaard'links (aan de linkerkant) zodat ik snel kan navigeren tussen de verschillende mappen.

  Nu staan daar alleen dingen als mijn documenten en mijn computer (aan de linkerkant). Ook in het pull-down menu zou ik wat willen veranderen. Kan dit?

  Ook staat er in de verkenner van XP aan de linkerkant een schermpje genaamd 'andere locaties'. Ook hier wil ik graag locaties aan toe voegen!!

  * Daarnaast wil ik graag de stations aanduiding (c:, d: enz.) van de partitie waar men XP op staat veranderen. Is dit mogelijk? In het register staan namelijk een groot aantal verwijzingen niet naar %systemroot%, maar gewoon naar de huidige partitie (bij mij m:). Valt hier (makkelijk) iets aan te doen? met een of ander tooltje ofzo?

  Bedankt!!

  Jasper
 • NIEMAND?????
 • Nou jasperlevink het was even zoeken en wat typwerk maar hier is al iets:
  Open in de het register HKEY_CURRENT_USER \Software \Microsoft \Office \10.0 \Common \ OpenFind \Places.
  Selecteer als eerste de sleutel UserDefinedPlaces en kies in het menu Bewerken voor Nieuw / Sleutel. Verander de naam van deze sleutel bijvoorbeeld in Voetbalvereniging. Selecteer deze pas gemaakte sleutel en kies voor Bewerken – Nieuw – Tekenreekswaarde. Typ dan Name en druk op Enter. In het rechterscherm van de registereditor verschijnt nu onder Standaard de sleutel Name. Dubbelklik op Name en geef als waardegegevens de naam van deze verwijzing zoals je deze wil zien bij in de vernieuwde dialoogvensters voor Openen en Opslaan (bv Voetbalvereniging).
  Selecteer in het linkervenster opnieuw de aangemaakte sleutel Voetbalvereniging enmaak een nieuwe tekenreekswaarde aan genaamd Path. Dubbelklik ook op deze en geef als waardegegevens de map naar waar u wilt verwijzen. Bv C:\Mijn documenten\Voetbalvereniging.
  Herhaal deze stappen voor iedere verwijzing die je in de Openen en Opslaan-vensters wilt weergeven.
  Let op: er kunnen maximaal maar vijf koppelingen in de lijst staan…je zal dus van degene die er standaard in staan een aantal moeten verwijderen.
  Ga naar HKEY_CURRENT_USER \Software \Microsoft \Office \10.0 \Common \ OpenFind \Places \StandardPlaces. Selecteer bv de sleutel Favorits. Kies voor Bewerken – Nieuw – DWORD-waarde. Geef de waard als naam ‘Show’.
  Dubbelklik erop en controleer of deze de waarde 0 heeft. Zoniet verander dit. Herhaal dit voor elke standaard koppeling die je uit het dialoogvenster Openen en Opslaan van documenten in Microsoft Office wilt verwijderen.

  BTW: Info komt uit Tips & Trucs sept 2001

  Hopelijk ben je hier iets mee? :wink:

  Marc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.