Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Printer delen lukt niet

ODF
10 antwoorden
 • Ik heb een PC met Windows XP. Aangesloten lokaal een printer HP Deskjet 1120C.
  Ik heb een netwerverbinding met een laptop met Windows Millenium.
  Ik heb de printer op de XP machine geshared.
  Als ik echter op mijn laptop met Millennium ga zoeken naar de netwerprinter dan is die niet aanwezig. De partities van de XP machine die ik ook geshared heb zie ik wel.

  Wie weet raad ?

  Groet,

  Cecodeel
 • volgens mij moet je op de laptop de printer eerst installeren….dus toevoegen printer en dan kiezen voor de printer die je geshared hebt.
  eerder zie je hem niet en kan je hem ook niet gebruiken.

  succes,Ron
 • [quote:99a7d89a48="Ootjuh"]volgens mij moet je op de laptop de printer eerst installeren….dus toevoegen printer en dan kiezen voor de printer die je geshared hebt.
  eerder zie je hem niet en kan je hem ook niet gebruiken.

  succes,Ron[/quote:99a7d89a48]

  Ja, bedankt voor de tip. Maar dat heb ik al gedaan.
  Als ik kies voor installeren printer kies ik voor netwerkprinter en browse vervolgens naar de PC met de printer. De PC is te vinden (dus het netwerk doet het) maar er hangt dan geen printer aan de genoemde PC op het netwerk.
  Er valt dus niets te kiezen !!

  Groet,

  Cecodeel
 • Het werkt in windows 2000 zo dat je voor andere Windows versies (95/98SE/ME) aparte de printerdrivers moet installeren (onder Windows 2000 uiteraard) voor deze Windows versie, waarschijnlijk werkt dit ook zo in Windows XP.
 • [quote:dc26494b61="ODF"]Het werkt in windows 2000 zo dat je voor andere Windows versies (95/98SE/ME) aparte de printerdrivers moet installeren (onder Windows 2000 uiteraard) voor deze Windows versie, waarschijnlijk werkt dit ook zo in Windows XP.[/quote:dc26494b61]

  Ook dat heb ik al geprobeerd. Ik heb de drivers voor Milennium gedownload en geunzipt.
  Als ik nu deze driver als additionele driver wil installeren (ik stuur hem naar de *.inf file van disk1) dan komt de meldingf van XP dat het niet de juiste driver is. Mischien is er geen driver voor Milennium, je kunt t/m W98 downloaden.
  Wie het weet mag het zeggen..

  Groet,

  Cecodeel
 • Het antwoord wat je eerder kreeg lijkt mij op zich juist maar Windows 2000 zal veelal zelf de printer herkennen en de wizard opstarten. Jij probeert echter ME aan XP te koppelen en dat kan totaal anders werken.

  Windows 2000 en XP zijn namelijk NT-versies en ME is een Win95-kloon (de laatste gelukkig). Wellicht kan het ook XP installeren op de laptop het probleem verhelpen maar dat moet je natuurlijk wel willen/kunnen/mogen.

  Helaas ben ik geen groot netwerkspecialist (zie ook mijn vraag hierover in het forum) dus ik kan je niet verder helpen. :roll:

  Toch een suggestie. Probeer eens de driver voor XP in ME te installeren. Immers de printer draait onder XP. Het lijkt mij namelijk dat je precies het omgekeerde hebt gedaan van wat eerder is voorgesteld door ODF. De printer waar de printer aan hangt zal zo begrijp ik de printopdracht gedeelte gaan afhandelen en dient er dus een driver voor de betreffende OS op andere PC's aanwezig te zijn, als ik het goed begrijp.
 • Als je, op de XP-pc, naar 'Mijn netwerklocaties' kijkt, is de printer dan te zien als een gedeeld device?
 • [quote:666ef53804="Brbnts rkl"]Als je, op de XP-pc, naar 'Mijn netwerklocaties' kijkt, is de printer dan te zien als een gedeeld device?[/quote:666ef53804]

  Nee, daar is de printer niet te zien.
  Wel de gedeelde directorys en schijven.

  Groet,

  Cecodeel
 • Test: doorloop de procedure voor het toevoegen van een printer aan de XP-pc; zeg dat je een netwerkprinter wilt toevoegen; en browse via de netwerkomgeving naar de XP-pc; daar MOET de printer te zien zijn, anders is hij niet goed gedeeld!

  Voor het toevoegen van drivers voor andere besturingssystemen kun je http://www.microsoft.com/technet/ raadplegen, daar is bijvoorbeeld het volgende te lezen:
  "If you share a printer with users running other versions of Windows (Windows 95, Windows 98, or Windows NT 4.0), you can install additional printer drivers:

  Open Printers and Faxes.
  Right-click the printer for which you want to install the additional drivers, and then click Properties.
  On the Sharing tab, click Additional Drivers.
  In the Additional Drivers dialog box, select the check boxes for the additional environments and operating systems you need, and then click OK."
 • Ik heb het probleem opgelost.
  Ik had de printer die ik wilde delen de sharename HP Deskjet 1120C gegeven.
  Bij toeval ontdekte ik dat het probleem in de naamgeving moest zitten.
  Na ongeveer 10x de trap op en af lopen ontdekte ik dat de sharename maximaal 12 characters mag hebben anders is deze niet zichtbaar op het netwerk.
  Bedankt meneer Gates! :evil:

  Allen bedankt voor het meedenken.

  Groet,

  Cecodeel

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.