Vraag & Antwoord

OS Windows

onbetrouwbaar XMS

Anoniem
bataaf
2 antwoorden
  • :cry: Ha,
    Onder welk forum dit valt weet ik niet presies maar, na een update van mcafee opgehaald te hebben (en gescand te hebben start de pc (W'98)niet meer op. Blijft hangen op een reeks cijfers. Zegt ook, onbetrouwbaar XMS geheugen gevonden, XMS stuurprogramma niet gevonden, XMS cache probleem. Register teruggezet van de vorige dag (geen problmen). Zelfde. W'98 eroverheen gezet, blijf na install. bij het opstarten weer hangen op de reeks cijfers. Kan soms met opstart disk in save-mode komen maar niet verder. Dus is dit DOS, WIN of een virusscanner probleem?? Heb eerder last gehad na een update van Mcafee maar niet zo rigoreus. En een update mag dit niet kunnen doen dus dat geloof ik niet zo. Hoe krijg ik de pc weer aan degang?? Het is een pc die net 2 weken draait. Dus best "schoon'. Help!! Deze pc is belangrijk kwa werk!!!
    Alvast bedankt.
  • McAfee zet in de [b:88cb6e848b]Autoexec.bat[/b:88cb6e848b] een regel neer om voor het opstarten van Windows (95->ME) het geheugen te scannen. Dit kan in sommige gevallen leiden tot het slecht of niet functioneren van Windows. Door voor deze regel [b:88cb6e848b]REM[/b:88cb6e848b] te zetten deactiveer je dit en zou Windows weer moeten werken.

    Als dit niet werkt moet je even kijken of als er in je [b:88cb6e848b]config.sys[/b:88cb6e848b] ook de regel [b:88cb6e848b]c:\windows\himem.sys[/b:88cb6e848b] staat, zoniet voer deze dan als eerste regel in.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.