Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

scandisk traag

None
9 antwoorden
 • als ik scandisk draai (nadat ie verkeerd is afgesloten) gaat hij ontzettend langzaam. De grote van de schijf is maar 15 Gb en de total grote aan bestanden is +/- 6Gb. Hoe kan hij zo langzaam draaien. Ik heb wel in fdisk ingesteld dat er maar 1 partitie met de maximale grote is. Komt dat daar door? Het lijkt mij in ieder geval sterk, wat moet je dan als je een schijf van 80Gb met 50Gb bestanden erop staan hebt met 1 partitie van 80 GB. Dat zou dan een eeuwigheid duren. Waar zou dat aan kunnen liggen??
 • Dat zou kunnen liggen aan je virusscanner… MCafee schijnt traag te zijn, met Norton AV2k2 heb ik iig géén problemen
 • ik heb Norton er net op. Maar dit doet zich al voor sinds we die pcgekocht hebben…..
 • Welke windoze draai je?

  Hmmz… je moet iig wel fat32 hebben, dat scheelt ook enorm.
  Wat hangt er behalve je HD nog meer aan je primary IDE-kabel?
 • win 98 se. alleen mijn hd zit op de primaire iede kabel….Hij is wel gewoon FAT32 geformatteerd.
 • Bij het opstarten even op de Ctrl-toets blijven hangen totdat je het menuutje ziet, en dan kiezen voor de DOS-prompt. Als je die ziet, de volgende opdrachten laten uitvoeren:
  > scandisk /all /autofix /nosave /nosummary
  > scanreg /fix
  > win /d:m

  Met de laatste opdracht wordt Windows in de veilige modus gestart; als dat gebeurd is, even rechtsklikken op het buroblad, eigenschappen klikken en je screensaver (schermbeveiliging) uitzetten. Daarna nóg een scandisk draaien (want de Windows scandisk is niet hetzelfde als die onder DOS!) met
  Start—Uitvoeren—scandisk

  NB!: bij zeer sterke fragmentatie van een partitie zal scandisk niet geheel kunnen worden uitgevoerd, omdat de FAT dan teveel entries heeft (zelfs dat is aan een maximum gebonden…). In dat geval EERST de partitie defragmenteren (ook in de veilige modus, en de screensaver uit!). Als het lijkt of het defragmentatie-proces blijft hangen dan kun je het gewoon stoppen en herstarten; dat kàn de zaak wat versnellen, en levert geen fouten op.
 • THNX…Ga het meteen ff proberen!
  als ik al deze handelingen doe gaat dan scandisk (als ik de pc weer eens moet resetten) weer sneller????Of gaat ie aleen sneller wanner ik dit allemaal intyp?
 • Hangt van je besturingssysteem af… Windows 95/98 is gewoon erg traag, 2000/XP een stuk(je) sneller.
 • [quote:be615a98f1="Brbnts rkl"] 2000/XP een stuk(je) sneller.[/quote:be615a98f1]
  ME is ook sneller dan 95/98

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.