Vraag & Antwoord

OS Windows

Back-Up installeren voor WinXP

4 antwoorden
  • Kan iemand mij vertellen hoe je de Back-Up feature van Windows XP Home Edition kunt installeren? Volgens Help en Ondersteuning zou die op de CD-ROM staan, en misschien is dat ook wel zo, maar ik kan het nergens vinden... Bij voorbaat dank voor de hint(s)!
  • Kijk eens in de map Valueadd\MSFT\NTBackup op je XP -cd. Marc
  • Bedankt Marc, Maar daar staat helaas te lezen: [b:d890c22fb1]Back-up maken/terugzetten Automatisch systeemherstel (ASR) 1. Automatisch systeemherstel wordt niet ondersteund in Windows XP Home Edition.[/b:d890c22fb1] Tot nu toe doe ik back-up alsvolgt: Ik maak met NERO een re-writable CD met daarop alles van iedere gedefiniëerde gebruiker (D:\Documents and Settings/user), plus nog van een database behorend bij een bepaald programma onder Program Files. Het werkt goed, maar heeft als bezwaar dat een aantal files niet gekopiëerd worden wegens 'in gebruik zijn'. Dus ook bij het verifiëren heb ik daar weer last van. Maar de info waar het mij om gaat komt erop te staan. Alleen wordt het wel een beetje groot, zodat ik de CDRW eerst moet wissen alvorens een nieuwe back-up te kunnen maken. Er zal vast wel een beter systeem zijn (hoe kan ik bijv. aangeven èn vastleggen welke mappen/files ik iedere keer wil laten opslaan (aantal files per map is uiteraard wisselend!)? Graag nog wat suggesties!
  • Klopt. Het backup-tooltje van de Home-editie ondersteunt niet alle functies van de professional-versie. Systeemherstelfunctie kun je helaas ook niet gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.