Vraag & Antwoord

OS Windows

XP naast 98SE

4 antwoorden
  • Het zal ongetwijfeld al eens in het forum hebben gestaan. Ik heb een paar maanden teruggebladerd, maar het niet kunnen vinden. De vraag: moet je moeilijke toeren uithalen om XP Home te installeren naast 98SE? De installatie-cd van XP is daar niet duidelijk over (geen woord over een bootmanager) en ik zou niet graag alles kwijtraden.
  • Je installeert XP best op een andere partitie dan deze waar 98 op staat. Zorg dat je pc kan booten van de cd-rom. Cd erin en de instructies volgen. XP installeert een bootmanager zodat je bij het opstarten een keuzemenu krijgt waarin je kan kiezen welk OS je wil starten: 98 of XP. Marc
  • Inderdaad, nog even iets toevoegen. Het is het handigste om deze partitieindeling te nemen: C: (Windows 98 ) FAT32 Primary partitie D: (Windows XP) NTFS Logical partitie Je kan de partities indelen met PartitionMagic van PowerQuest. Het beste is om eerst je documenten te branden en je hele harde schijf te formatteren. Vervolgens moet je éérst Windows 98 installeren op de C: schijf en daarna Windows XP. Windows XP installeert dan, zoals Marc al zei, een bootmenu zodat je kan kiezen tussen de Windows die je wilt starten.
  • Dit gewoon ter informatie en om u gerust te stellen. Omdat windows XP is gebouwd op de basis (kernel) van windows 2000/NT is het mogelijk om windows XP op dezelfde pc te installeren naast andere windows-versie's. Zo kunje windows xp installeren naast Windows 98,SE,2000 of windows NT. Als je dit van plan plan bent,is het wel belangrijk om erop te letten dat je de 'oudste' windows-versie het eerste installeert. Dus windows XP altijd als laatste installeren. Hoe u dat moet doen kunt u in voorgaande tips lezen. Hopen dat u het lukt. groetjes :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.