Vraag & Antwoord

OS Windows

wachtwoord internetverbinding

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Mijn computer draait onder Windows 2000 (aangevuld met service pack 3). Bij het maken van een internet-verbinding krijg ik telkens een verkeerd wachtwoord te zien. Ik kan het vakje wachtwoord onthouden weliswaar aanvinken, maar een volgende keer staat er toch weer het verkeerde wachtwoord. Het heeft ongetwijfeld te maken met hoe ik aangemeld ben in Windows 2000. Kan iemand mij vertellen welke instellingen ik moet gebruiken?

  Ook heb ik W2K opnieuw schoon geinstalleerd met NFTS indeling. Daardoor heb ik nu bij de Internet Explorer mijn oude Favorieten kwijt, die ik op de D-schijf geparkeerd heb. Welk bestand moet ik terugzetten om mijn oude favorietenlijstje en instellingen te kunnen gebruiken?

  Dank
 • Dat heb ik idd ook , maar het wachtwoord werkt wel, toch?
  Ik weet niet wat je eraan kan doen
 • Je wachtwoord wordt nooit op het scherm gezet, dus een verkeerd wachtwoord kan eigenlijk niet. Wel is het aantal sterretjes een standaard aantal. Daardoor lijkt het of er meer tekens staan dan jezelf hebt ingevuld. Maar het is om te voorkomen dat anderen weten uit hoeveel tekens je wachtwoord bestaat. Gerda
 • Jammer, maar het standaard (niet door mij) ingevulde wachtwoord werkt dus niet. Pas als ik dat wachtwoord vervang door het juiste wachtwoord (en dat van die sterretjes begrijp ik wel, hoor) komt een verbinding tot stand. Helaas, pindakaas. Bedankt voor het meedenken,
 • Kun je niet met je rechtermuisknop op je verbinding klikken en daar een nieuw wachtwoord invullen? Of anders een nieuwe verbinding maken? Dan moet je vanzelf je wachtwoord weer invullen. Gerda
 • Je kunt ook zoeken naar bestanden *.pwl en die allemaal verwijderen. Dat zijn 'password list' bestanden en daarin zit account en wachtwoordinformatie. Deleten van die bestanden betekent dat alle inbel en andere plekken waar Windows usernames en wachtwoorden gebruikt, opnieuw om een wachtwoord vragen. En dan heb je dus de kans om wel de juiste combo op te geven.

  mvrgroet Edmond
 • goeie tips allemaal, maar de gouden tip zit er (helaas) nog niet bij.
  pwl bestanden verwijderd, via rechtermuisknop wachtwoord ingevuld, nieuwe verbinding aangemaakt… het oude, ongeldige password komt terug als een slecht verteerde maaltijd.
 • [quote:1fdcd1e324="remcog"] ongeldige password komt terug als een slecht verteerde maaltijd.[/quote:1fdcd1e324]

  Dan zou je hem dus kwijt moeten zijn :lol:
 • Ik herinner me opeens dat er misschien nog een andere oorzaak kan zijn voor je probleem. Ga naar configuratiescherm, netwerk en haal bij je configuratie alles weg, behalve externe toegangsadapter en TCP/IP. Er wordt dan wel steeds gemeld dat je netwerk niet in orde is en of je toch door wilt gaan. Dat wil je dus. Er blijft dan alleen nog een windowsaanmelding staan in het hokje eronder, maar dat is geen probleem. Nu moet je gewoon elke keer als je inlogt een wachtwoord intypen. Dat is de consequentie van het geen netwerkvermelding hebben. Als je wilt afsluiten, staat er ook niet meer …. afmelden. Misschien dat je hierna weer netwerkinstellingen kan maken waarbij dan je nieuwe wachtwoord onthouden wordt. Maar ik typ zelf altijd mijn wachtwoord bij elke aanmelding. Laat je nog horen of dit een oplossing was? Gerda
 • Mijn adslcode bestaat volgens mijn inbelprog ook uit 16 cijfers ofzo. Het is dus gewoon beveiliging. Soms heb ik ook dat ik een foutmelding krijg als ik op verbinden wil klikken. Dan is er een bestand beschadigdt en moet je je password even opnieuw invoeren.
 • Gerda en de anderen: probleem opgelost. Dank voor al jullie hulp.
  *.pwl bestanden verwijderen heeft waarschijnlijk toch gewerkt. Ik dacht eerst van niet, omdat ik geen verbinding kreeg. Waarschijnlijk heeft dat aan het tijdstip van inbellen gelegen, want nu werkt het goed en inderdaad wel met meer standaard-sterretjes, dan wanneer ik handmatig het wachtwoord intyp.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.