Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

geheugenprobleem

Wim Sturkenboom
4 antwoorden
 • Op een computer van een kennis, Pentium II, is pas Windows 98 geïnstalleerd. Bij 'Deze computer' wordt gemeld dat er 128 mb geheugen is, maar als de computer opstart, wordt er maar 8 gescand. Ook is de computer verschrikkelijk traag en hij loopt herhaaldelijk vast. Zou het geheugen niet in orde zijn of is er misschien iets mis met het moederbord?
  Wie weet hier iets van. Bedankt. Gerda
 • Geheugen stuk? Of zit los. Eruit halen, opnieuw erin. Wees wel voorzichtig.Succes. :o
 • Het geheugen is een erg belangrijk onderdeel van uw computer. Dit zorgt er immers voor dat programma's ingeladen kunnen worden vanaf de harde schijf en dat u er gebruik van kunt makenOmdat het voor Windows belangrijk is dat uw geheugen in orde is,wordt tijdens het opstarten van de computer een test van het werkgeheugen uitgevoerd. Nu kan het zo zijn dat uw computer daar regelmatig op vastloopt.In dat geval hebt u eigenlijk al zekerheid dat uw werkgeheugen niet helemaal meer in orde is. Om erachter te komen of dit daadwerkelijk ook het geval is,kunt u een programma downloaden van internet waarmee u uw werkgeheugen kunt testen. Ga als volgt te werk:
  1) ga naar www.simmtester.com en zoek het programma DocMemory. (Op het moment van dit geschreven werd,kon dit programma hier nog gratis opgehaald worden.)
  2) let even goed op de versie die u moet downloaden; er is namelijk een versie voor Win.95/98 en een versie die gebruikt moet worden voor windows 98 en later.
  3) Doe een lege diskette in de diskettedrive en activeer het programma dat u zojuist hebt opgehaald.Kies in het menu dat vervolgens getoond wordt voor de optie Make Boot-Disks;het programma functioneert namelijk alleen wanneer u het vanaf een dosdiskette opstart.
  4) Start nu de computer op vanaf de diskette die u zojuist hebt aangemaakt. Als er iets mis is met uw werkgeheugen zal het programmaatje dat laten zien. Als dit het geval is,wordt het tijd om nieuw geheugen te kopen.
  5) Open de computer en haal voorzichtig de geheugenmodules uit de hiervoor bestemde sloten op het moederbord van uw computer. Pas vooral op dat u zo weining mogelijk chips aanraakt,door een ontlading van statische elektriciteitzou u deze chips namelijk ongewild kunnen beschadigen.Ga met het geheugen dat u zojuist uit uw computer hebt gehaald naar uw favoriete computerwinkel en zorg ervoor dat u met hetzelfde soort geheugen weer thuis komt.
  Veel geluk ermee. :wink:
 • [quote:1d77a4195e]Eruit halen, opnieuw erin. Wees wel voorzichtig
  ———————–
  Pas vooral op dat u zo weining mogelijk chips aanraakt,door een ontlading van statische elektriciteitzou u deze chips namelijk ongewild kunnen beschadigen[/quote:1d77a4195e]

  Voorzichtigheid bestaat in dit geval aan het steeds in contact zijn met het computerframe. Zoals bessy terecht aangeeft is ontlading van statische electriciteit oorzaak van chip-beschadiging. Nu heeft de chip dezelfde potentiaal als het computerframe, dus door contact met het frame heb je de juiste potentiaal. Zo kan aanraken van de chip zonder gevaar. Wel moet je voorkomen contact te maken met de gouden contactjes, omdat die door lichaamsvet (OOK bij schone handen!!) een slechte geleiding gaan geven.

  Groet, Maarten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.