Vraag & Antwoord

OS Windows

CPU gebruik bij niet-actief systeem 77%

6 antwoorden
  • Als ik mijn computer start en alles is geladen dan zie ik bij Taakbeheer dat de niet-actieve systeemprocessen op 90 tot 95 staat. Het cpu gebruik totaal is dan ± 77%. Er is verder niets actief. Start ik de pc opnieuw dan gaat het naar ± 46%. Wat is daarvan de oorzaak? OS is W XP Geef me advies aub.
  • Met [url=http://www.iarsn.com/taskinfo.html]TaskInfo 2003[/url] kan je precies zien wat er op de achtergrond gebeurt.
  • Bedankt, Ik ga kijken
  • Als je energiebeheer/powermanagement aan hebt staan, gaat het over de beschikbare capaciteit. En die is veel lager dan de werkelijke. Zet energiebeheer eens helemaal uit, ook in het bios, en kijk dan wat je voor percentage krijgt.
  • [quote:d6531ee612="don bavelaar"]Als ik mijn computer start en alles is geladen dan zie ik bij Taakbeheer dat de niet-actieve systeemprocessen op 90 tot 95 staat. Het cpu gebruik totaal is dan ± 77%. Er is verder niets actief.[/quote:d6531ee612] Ho! Als het systeem voor 90 tot 95% niet aktief is, is het dus voor 10 tot 5% wèl aktief! In het venster van Taakbeheer moet je dat kunnen zien: via de menu-optie Beeld moet je de bijwerksnelheid maar eens op 'Laag' zetten, en vervolgens in tabblad Processen de processen aflopend sorteren op cpu-gebruik (klik daarvoor op het kopje 'CPU'). Naar mijn schatting zul je dan zien dat er een proces aktief is; een virusscanner, misschien?
  • Ik heb Taskinfo2003 gedownload. Mooi programma. Ik kan zien dat in het slechtste geval 75 - 77 % wordt gebruikt als het systeem niet actief is. In de gunstigste situatie is dat 45 %. De oorzaak is INTERRUPTS TIME PLACEHOLDER. Wat is dat? Volgens de Help functie kun je daar geen wijzigingen in aanbrengen? Dus moety ik er mee leven?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.