Vraag & Antwoord

OS Windows

Inlogproblemen XP

3 antwoorden
  • Hallo Allen, ik heb de laatste tijd een inlogprobleem bij het gebruik van Windows XP Home Edition (SP1): het opstarten van XP zelf gaat redelijk snel (mag ook wel met een AMD 2,2 ghz :)), maar het inloggen op mijn eigen (administrator) account duurt een eeuwigheid. Het 'laden van de instellingen' duurt al lang, maar als ik het bureaublad te zien krijg duurt het ook nog een minuut voordat de iconen er op komen en ik daadwerkelijk aan de slag kan. Ik heb al zitten te kloten met bepaalde services aan en uitzetten of 'startup' programma's er uit gooien maar dat heeft allemaal weinig zin gehad. Het enige wat helpt is als ik op ctrl-alt-del druk tijdens het 'bureaublad' en dan rundll32.exe afsluit, dan gaat het allemaal in één keer, maar dat lijkt me toch niet de manier hoe het moet. Het vreemde is ook dat het in ongeveer eenderde van de gevallen wél goed gaat en het opstarten gewoon 'snel' gaat, ik zie verder geen relatie tussen de langzame en de snelle keren, ik heb geen instellingen veranderd of iets dergelijks. Als iemand iets weet: bij voorbaat dank!
  • 1. Sla GEEN DATA OP op je bureaublad!, alleen een paar snelkoppelingen! 2. Start/Uitvoeren/msconfig: vinkjes weghalen van programa's waarvan je NIET wilt dat ze automatisch opstarten
  • Je zou eens bij Microsoft kunnen buurten voor Bootvis... want dat probleem met het langzame opstarten hadden ze daar ook al in de gaten :-?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.