Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Foutje met bootup screen in WinXP

Cmdr Chakotay
7 antwoorden
 • Ok, heb vanochtend een leuk bootscreen gedownload voor in de plaats van dat XP logootje met dat bewegende groene balkje eronder. Alles ok, veilige modus opgestart, backupgemaakt van ntoskrnl.exe en de originele overschreven door de nieuwe. Opnieuw opgestart, het nieuwe bootupscherm is idd goed maar dan krijg ik een blauw scherm met een of andere vage fout. Zal thuis wel posten wat er precies stond, maar het was iets in de geest van:

  System Startup manager is niet helemaal opgestard, het systeem is gestopt.

  Nou, ok. Zal wel kwestie zijn van de backup terugzetten (ntoskrnl.exe), maar 1 probleem. WinXP start niet op (met een NTFS file system) om daar bij te komen. Ook niet in de veilige modus of met laatste bekende confiuratie terugzetten. Nou heb ik een dualboot systeem (Win98 en WinXP maar Win98 kan de NTFS partitie niet zien. :(

  Dus hoe zet ik die backup terug? Is er een tool voor Win98 dat ik de NTFS schijf kan zien? Hebben jullie ergens een opstartdisk die met NTFS overweg kan of nog iets anders. Zou wel fijn zijn namelijk. :)
 • Bootdisk voor XP kun je hier downloaden: http://www.microsoft.com/downloads
  elease.asp?releaseid=42819

  Tijdens het opstarten van XP op F8 drukken dan krijg je de mogelijkheid om terug te gaan naar de laatste goed werkend systeem (of zoiets)

  Marc
 • [quote:aeb62fb3fb="Cmdr Chakotay"]…of met laatste bekende confiuratie terugzetten.[/quote:aeb62fb3fb]

  [quote:aeb62fb3fb="M@rc"]
  Tijdens het opstarten van XP op F8 drukken dan krijg je de mogelijkheid om terug te gaan naar de laatste goed werkend systeem (of zoiets)
  [/quote:aeb62fb3fb]

  :roll:


  Maare, dit is de foutmelding in zijn geheel:
  [quote:aeb62fb3fb="Blue Screen of Death"]
  Stop: c00021a {onherstelbare systeemfout}
  Het systeemproces Sesion Manager Initialization is onverwacht afgebroken
  met de status 0xc0000263 (0x00000000 0x00000000)
  Het systeem is afgesloten
  [/quote:aeb62fb3fb]

  Ben nu de bootdisk aan het downloaden.
 • Met die bootdisks van Microsoft kun je alleen maar de setup van WinXP starten. Ik neem aan dat dat niet de bedoeling is. Wat je wel kunt doen is booten met de WinXP CDROM en vervolgens het Recovery Console starten. Daarin kun je wel bestanden terugzetten. Standaard echter niet vanaf floppy, dus dan eerst naar C: kopiëren. Zie verder: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q307654
 • [quote:529b5c3b90="Binary"]Met die bootdisks van Microsoft kun je alleen maar de setup van WinXP starten. Ik neem aan dat dat niet de bedoeling is.
  [/quote:529b5c3b90]

  Nee, zal ik die disk maar cancellen dan? :o

  [quote:529b5c3b90]Daarin kun je wel bestanden terugzetten. Standaard echter niet vanaf floppy, dus dan eerst naar C: kopiëren.
  [/quote:529b5c3b90]
  Files van de CD kopieren? Of is dat alleen als je floppy gebruikt? :-?
 • Eum, klein probleempje.

  Ik heb de computer opnieuw gestart en de WinXP setup van CD gedaan. Op 'r' gefrukt en ik kreeg de windows recovery console. Aangemeld bij WinXP en ik kan netjes alle schijven benaderen (dus ook de NTFS). Maar ik kan alleen de Windows map maar in. Ik kan dus niet in de map waar de backup staat! :evil: :x Hij zegt dan gewoon: "Toegang geweigerd". Tijdens de RC is dat D:\Pim\Backup\Themes Backup
  toskrnl.exe. Wat een onzin zeg, ik kan mijn eigen map niet eens meer in.

  :cry:
 • Tja, dat moet je inderdaad vooraf instellen in gpedit.msc, wat alleen in Professional beschikbaar is. Een alternatief om toch je oude installatie te kunnen bereiken kost wat meer moeite. Installeer WinXP nog een keer, op dezelfde partitie. Je krijgt dan in feite een dualboot. In de nieuwe install kun je wel de backup terugzetten naar de C:\Windows installatie (de nieuwe heet C:\Windows.0). Als je daarna de oude installatie weer kiest zou die het moeten doen. Daarna de map C:\Windows.0 verwijderen, MSCONFIG opstarten en onder boot.ini de opstartpaden laten controleren. De nieuwe install is niet meer geldig, dus die kun je verwijderen. Na een herstart moet alles weer goed staan, op een paar mappen in Documents and Setting na. Die kun je eventueel handmatig verwijderen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.