Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

systeemherstel in XP, alleen laatste herstelpunt?

None
8 antwoorden
 • Omdat syteemherstel van XP uiteraard nogal wat schijfruimte inneemt, wil ik graag het zo configureren dat alléén het recentste punt opgeslagen wordt.
  Klopt mijn idee dat dat niet mogelijk is?
 • Kun je niet gewoon alle oude herstelpunten verwijderen. Is maar een idee gebruik zelf geen XP.

  :evil: MajinBuu :evil:
 • Wat je ook kunt doen (weet niet precies de gevolgen), is per schijf instellen hoeveel ruimte systeem herstel kan gebruiken.
  (instellingen van systeem herstel, makkelijkst te bereiken via systeem herstel, in het openingsscherm op "instellingen" klikken)
 • dank voor je reactie
  maar dat was me bekend..
  maar dan heb je uberhaupt mínder herstelmogelijkheden
  wat ik wil, is dus alleen van de laatste gebruikte sessie álle herstel punten
 • Als u daar toch wat begrenzingen wilt stellen,selecteert u in het opstartvenster van systeemherstel de optie INSTELLINGEN van SYSTEEMHERSTEL.De meest drastische optie is dat u hier aan kunt geven dat systeemherstel op alle stations uitgeschakeld moet worden. U kunt echter ook een van de drives aanklikken die hier worden weergegeven en vervolgens op instellingen klikken. Door het schuifbalkje dat dan verschijnt naar links te verslepen kunt u de hoeveelheid schijfruimte die voor systeem schijfruimte beschikbaar is terugbrengen. U moet u natuurlijk wel realiseren dat hoe minder schijfruimte er ook is om oude situaties van uw computer op te kunnen slaan. U loopt dan dus wel het risico dat u uw systeem een keer wilt herstellen,maar dat de situatie waarnaar u het herstel uit wilt voeren niet langer bestaat.
  DE BESTE AANPAK,
  Windows biedt zelf al een indrukwekkend aantal hulpmiddelen om uw pc in goede gezondheid te houden. Benk bijvoorbeeld aan de wizard schijfopruimi,g die verschijnt wanneer u de eigenschappen van een drive opvraagt of de functie systeemherstel die ervoor zorgt dat u de status van het systeem kunt herstellen naar een willekeurig punt in het verleden.
  Als u het echter echt goed aan wilt pakken,kunt u naast de standaardonderdelen van windows ook gebruik maken van een product dat gespecialiseerd is in de gezondheid van uw systeem. Een topper in deze categorie is symantec norton systemworks 2002.
  U hiermee wat verder te hebben geholpen???
  greetzz :wink:
 • dank voor je antwoord.
  maar moet je helaas zeggen dat al je info mij inderdaad bekend was.
  En..nog steeds geen antwoord op mijn vraag(zie boven)
  het antwoord is '' nee" dus , vermoed ik.
  Aleen de te gebruiken schijfruimte is in te stellen, maaaarrrr..dan heb je minder herstelmogelijkheden blijkbaar…
 • Heel simpel.
  Start Schijfopruiming
  Kies Geavanceerdt en verwijder alle herstelpunten. De laatste wordt nooit verwijdert
  :lol: :lol:
 • ha ha!
  Ook geen antwoord op mijn vraag
  dank voor jullie inzet hoor, maar dit wist ik wel
  het gaat dus om AUTOMATISCH alleen het laatste herstelpunt te bewaren

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.