Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

[WIN2000]-SVCHOST ??? + MS-SQL-SERVER2000

supergj
5 antwoorden
 • kan iemand mijn vertellen hoe je het programma SVCHOST.EXE uit kan zetten, ik wil namelijk Microsoft SQL Server 2000 installeren en dan vraagt ie ernaar
  proces beëindigen werkt niet - geen toegang
  en ik kan geen service vinden die zo heet, duzzz…

  ik heb namelijk al een paar keer geprobeerd om sql server te installeren en hij blijft iedere keer hangen.
  ik heb win 2000 server dus dat moet geen probleem zijn

  Heeft er anders nog iemand suggesties hoe ik m wel kan installeren???

  ik krijg trouwens ook, als ie half is geïnstalleerd is op de server, de volgende melding bij verbinding maken:

  EDL error: An error has occurred in the execution of the ODBC function 'SQLDriverConnect'.

  IEMAND hulp??? :cry: :cry: :roll: :roll: :( :(
 • Slecht idee volgens mij:

  Service Host (Svchost.exe) is a core piece of Windows XP code that collects a number of lower-level system-critical services and runs them in a common environment. By gathering multiple functions together, this arrangement reduces boot time and system overhead and eliminates the need to run dozens of separate low-level services. Because different groups of services have different requirements in terms of system access and security, Windows XP creates a number of different groups. If you're running Windows XP Home Edition, you should see four instances of Svchost.exe; Windows XP Professional uses four or five.

  Weliswaar heb je het over Win2000 en Microsoft praat in de studieboeken hiervoor niet over svchost, maar ik vermoed toch heel sterk dat de functie hetzelfde is. En in dat geval moet je het probleem ergens anders zoeken.
 • SVCHOST is een proces dat andere processen draagt, veelal services die opgestart worden vanuit een DLL. Het is nogal een wazig gebied en uitschakelen van de SVCHOST werkt lang niet altijd. Sommige komen direct weer terug of laten zich niet killen.

  Overigens, het gedrag van SVCHOST is onder Windows 2000 erg veranderd met de komst van latere servicepacks. Download en installeer dus eerst ook even de laatste Servicepack en probeer het dan nog eens.

  Voor lokale 'info' tav SVCHOST op de eigen pc zie de entrys in HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Svchost

  mvrgroet Edmond
 • het gaat eigenlijk alleen over tijdelijk uitzetten: een minuut of 5

  dan nog even over mijn andere probleem:
  Bij het starten van de services en voltooien van de installatie kapt ie ermee… :cry:
  als ik tijdens de installatie dan handmatig de service probeer te starten, loopt de installatie helemaal vast. om hem te kunnen starten verander ik dan de gebruiker die hem opstart, anders doet ie het niet. Daar zal de installatie ook wel mee zitten

  Iemand nog suggesties?
 • Zonder te willen bruskeren, het komt mij allemaal erg rommelig over. Weet je zeker dat de 2000 installatie en de SQL compleet zijn en geen geramshte kopies? Een antwoord op deze vraag hoef ik niet, maar controleer het even.

  Log je verder wel als Administrator of met die rechten in op de 2000 machine?

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.