Vraag & Antwoord

OS Windows

Win ME blijft hangen bij opstarten

Anoniem
Designpiet
4 antwoorden
 • beste mensen,

  Als ik een computer met Win Me opstart,start ie wel op, maar hij blijft hangen bij het millenium logo en gaat niet meer verder. Ik kan niks doen binnen windows want hij start niet verder op.

  nu heb ik via een opstartdiskette met scanreg/restore geprobeerd in dos en het lukte om de laatste backup terug te zetten, maar hij bleef nog steeds hangen.

  Ik heb ook ME opnieuw proberen te installeren, maar dat pakt ie niet.

  heeft iemand nog suggestie voor dit probleem.
  ik kan alleen in dos werken, dus houd daar rekening mee aub

  alvast bedankt
 • Als je bestaande installatie niet meer op te starten is, dan heb je denk ik 2 keuzes: schoon installeren (format c: en dan de setup vanaf CD starten) of eerst in DOS de map Windows hernoemen naar Winold en daarna de setup vanaf CD starten. In het laatste geval blijven al je bestanden staan, maar krijg je wel een nieuwe Windows installatie waarin je weer moet kunnen werken.
 • We gaan proberen u verder te helpen. Lukt het niet,dan vermoed ik dat u professionele hulp moet inroepen.Uiteraard kan je verdere reacties afwachten.
  Tijdens het opstarten gaat de computer op zoek naar een medium waarvan opgestart kan worden. De meeste computers kijken eerst of er een opstartdiskette aanwezig is en vervolgens gaan ze op de harddisk proberen de nodige informatie te achterhalen. De excate volgorde waarin dit gebeurt is overigens op te geven in het BIOS. Als u bijvoorbeeld wilt dat eerst gepoogd wordt op te starten van diskette,daarna van cd-rom en tot slot van de harddisk,dan kan dat allemaal vanuit het BIOS geregeld worden.Op het moment dat u een melding krijgt waaruit blijkt dat de compter geen medium kan vinden waarvan opgestart kan worden;kan dit erop wijzen dat er iets goed mis is. De volgende stappen kunnen (misschien) helpen te achterhalen wat er precies aan de hand is:
  1) Kijk of er een diskette in de diskettedrive zit. Als die er namelijk inzit,zal de compter proberen op te starten van de diskette en ook niet verder zoeken.Als dit nu een diskette is waarvan helemaal niet opgestart kan worden, verklaart dit het probleem.
  2) Als er geen diskette in de diskdrive zit, maar u kunt toch niet normaal opstarten,dan is het aannemelijk dat er kritische bestanden op de harddisk beschadigd zijn. U hebt nu uw opstartdiskette nodig. Het eerste wat u probeert nadat u bent opgestart van de diskette,is het commando sys c: te geven. Met dit commando wordt namelijk een poging ondernomen de bestanden die nodig zijn om de computer te kunnen starten te herstellen.
  3) Wanneer u de voorgaande twee stappen uitgevoerd hebt en dit ook geen oplossing biedt,is er waarschijnlijk iets goed mis met de harddisk. Start op van de opstartdiskette en voer een uitvoerige schijfcontrole uit. Als het resultaat is dat u allemaal meldingen krijgt van fouten op het schijfoppervlak,dan zit er nog maar één ding op: een nieuwe harddisk kopen. Het kan ook zijn dat een schijfcontrole geen duidelijke oorzaak oplevert. Probeer in dat geval gewoon eens windows opnieuw te installeren. maar zoals ik kan uitmaken lukt dat ook niet. Dus heb ik zo'n vermoeden dat uw harddisk naar de ….. is.
  Hiermee hoop ik dat ik u wat verder te hebben geholpen??
  greetzz :wink:
 • Is in veilige modus opstarten niet een mogelijkheid?????

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.