Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Wat doet OKI.EXE? En/of is het een virus?

Carlmeijer
4 antwoorden
 • Ik weet niet of dit een Windows probleem is. Het uit zich wel als een Windows probleem, vandaar dat ik het hier post.
  Vandaag bij iemand geweest die sinds een week zijn computer niet meer uit kan zetten. Na afsluiten hangt het systeem zich kennelijk op. Uitzetten vervolgens met netschakelaar. Het vervelende is dat vervolgens Scandisk actief wordt omdat de computer niet goed is uitgezet …
  Het betreft een Windows 98SE systeem. De eigenaar maakt zeer beperkt gebruik van e-mail. Internet wordt zelden of nooit gebruikt.

  Ik heb msconfig gebruikt om te kijken welke programma's worden opgestart. Een vreemde eend is OKI.EXE. Dit programma kan ik niet vinden op het systeem. Als ik dat verwijder, zet het zichzelf terug. Er draait een (vermoedelijk verouderde) Symantec virus scanner. Deze ziet geen problemen. Het probleem blijft dan nog steeds voordoen. De persoon in kwestie beweert niets te hebben gedaan (geen programma's of zo geïnstalleerd). Op internet gezocht, ook daar vind ik niks over dat programma. Ik vraag me dus af wat het is. Wie weet er wat over.
 • Hij is niet bekend als virus bij Symantec. Wat niet betekend dat het er geen is natuurlijk.
  Het kan spyware zijn. Probeer eens [b:b6f7c5f64a]Ad-aware[/b:b6f7c5f64a].
 • Heb je een OKI printer en de patch van MS al geinstalleerd (voor afsluitproblemen)?
 • Nee hij heeft geen OKI printer. Wel even aan gedacht hoor. Wat ik vreemd vond dat, het programma zo hardnekkig probeert in de map Opstarten terug te komen.

  Ik het probleem nu wel opgelost, denk ik. Ik heb de oude Symantec software verwijdert en toen was het afsluitprobleem opgelost. Maar het oki.exe probleem niet. Daarna een recente virusscanner Antivir geïnstalleerd die op de WinDOS GigaDisc stond. Deze meldde dat de worm/Bugbear aanwezig was. Er zijn twee bestanden verwijdert waaronder die OKI.EXE. Daarna heb ik het bestand niet meer teruggezien.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.