Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Mijn documenten enzo verplaatsen in WinXp?

didorno
24 antwoorden
 • Is het mogelijk om in XP de locatie van je persoonlijke mappen (document and settings) te verplaatsen naar een andere schijf?

  XP geeft aan dat dit niet kan maar dat geloof ik nog niet!

  iemand?
 • Als het goed is heb je op je Desktop een icoon staan genaamd Mijn Documenten, klik hier 1 keer op -> Rechtermuisknop en kies je voor Eigenschappen -> Bij het Tabblad Doel (Target bij mij) kun je de nieuwe plaats invoeren voor de map Mijn Documenten, na OK zal Windows vragen of je je documenten van je oude naar je nieuwe plaats wilt verhuizen, ik zou met JA antwoorden.
 • Helemaal juist, in het register staan allerlei verwijzingen naar die persoonlijke mappen, dus het is niet slim die zomaar te verplaatsten, je kan dus wel "Mijn documenten" alleen verplaatsen. Dat gaat zonder problemen
 • Mijn documenten en een aantal van die speciale mappen (Gedeelte documenten enzo) kun je verplaatsen met behulp van TweakUI.
  De map Documents and Settings valt niet zo eenvoudig te verplaatsen. Normaal gaat dit niet. Maar ik meen eens op het forum gelezen te hebben dat je dit op de één of andere manier bij de installatie kan opgeven door gebruik van een speciaal bestandje ofzo. Ben niet voor 100% zeker. Gebruik eens de zoekfunctie van het forum…
  Een tijd geleden heeft er eens een topic over gelopen.
  Marc
 • Dat van die documenten wist ik nog van ME maar ik wilde iets meer.

  Mijn favorieten enzo is ook handig om die van de OS schijf vandaan te hebben. Aangezien ik slechht ben in backuppen is het handiger om een dedicated schijf te hebben met data waarop dus mijn documenten, mail bestanden en nu dacht ik ook aan de favorieten en desktop instellingen te kunnen verplaatsen. Helaas kan dat dus niet zo makkelijk.

  Weet iemand dan of je een soort batch, script files kan maken die bij opstarten van XP die directorie gewoon kopieerd?
 • Je kunt een batch file maken met de [b:e59036703a]copy[/b:e59036703a] command en deze plaatsen in je [b:e59036703a]Startup[/b:e59036703a] folder, dan word bij elke start van XP kopieen gemaakt van de betreffende mappen in de batch file.
 • Ik wil ook 't een en ander verplaatsen naar een andere partitie, mocht er dan namelijk iets fout gaan dan kan ik gewoon formatteren en ben ik niet al mijn mp3's, films etc kwijt die in de map ''Gedeelde Documenten'' staan…

  Ik heb wel ''Mijn Documenten'' ergens anders staan: op 'n pc in 't netwerk, dat was geen enkel probleem omdat je ''Mijn Documenten'' standaard op het Bureaublad kan zetten zonder dat 't 'n snelkoppeling is. Bij '''Gedeelde Documenten'' is er wel sprake van 'n snelkoppeling…

  Hoe krijg ik het wel voor elkaar..?

  Greetzz,

  Roel
 • De map gedeelde doc. kun je verplaatsen met behulp van TweakUI.
  Marc
 • [quote:3af5f9be3d="ODF"]Je kunt een batch file maken met de [b:3af5f9be3d]copy[/b:3af5f9be3d] command en deze plaatsen in je [b:3af5f9be3d]Startup[/b:3af5f9be3d] folder, dan word bij elke start van XP kopieen gemaakt van de betreffende mappen in de batch file.[/quote:3af5f9be3d]
  Batch is DOS en nie handig met de huidige path namen. Ik dacht dat er zolangzamerhand toch wel een XP script taaltje ofzo moest zijn om dit soort batch activiteiten te maken.

  We gaan met alles steeds mooier en beter werken, echter van DOS komen we nooit af volgens mij
 • [quote:24acf7934b="janjansen"]We gaan met alles steeds mooier en beter werken, echter van DOS komen we nooit af volgens mij[/quote:24acf7934b] Tja, het is geen echte DOS. ZO erg is het dus niet. Het is gewoon een andere manier van werken. Het zou jammer zijn om een Unix of Linux omgeving te gebruiken alleen omdat Windows geen opdracht regel verwerking meer te bieden heeft. Enne die GUI is wel makkelijk zolang de juiste software maar beschikbaar is om net datgene te doen wat je wilt doen.
 • [quote:480207429e="janjansen"]Batch is DOS en nie handig met de huidige path namen. Ik dacht dat er zolangzamerhand toch wel een XP script taaltje ofzo moest zijn om dit soort batch activiteiten te maken.
  [/quote:480207429e] TJa, hier ben ik wel met je eens. Het is net of Windows ontwerpers geen rekening houden met praktisch gebruik. Bedrijf beschikken over fantastische backup mogelijkheden om alles in één keer op te slaan. Wil je alleen datgene opslaan wat in ieder geval echt belangrijk is, tja, dan moet je nog steeds Windows goed doorgronden. Er zit overigens wel een Backup faciliteit in Windows XP. Deze kan alle belangrijke document mappen opslaan. Nog niet uitgepuzzeld of dat echt voldoende is.
 • TweakUi om de mappen te verplaatsen.
  Zet alle data op een andere partitie.
  Gebruik PowerQuest DriveImage om back up te maken van de C: schijf.
  Schakel Systeem Herstel uit voor tenminste de Data-partitie, (en evt. je Games-partitie) anders ben je nog je nieuwste data kwijt.
  Bij problemen Systeem Herstel gebruiken of een Image van C: terugzetten. Behoudens een complete schijfcrash hoef je Windows nooit meer helemaal opnieuw te installeren. Na 6 complete herinstallaties van XP, ben ik sinds een half jaar een iets happier XP gebruiker. Nooit meer documenten, e-mail, favorieten, savegames kwijt en de ongeveer 50 audiocd's hoef ik ook niet opnieuw naar mijn harde schijf te kopiëren, laat staan namen op te halen en licenties. Leve PowerQuest.
  Btw, Partition Magic is ook een favoriet. Oh, en gebruik geen Norton Ghost, deze images raken snel corrupt, en het programma werkt alleen met een Dos bootdisk, Drive Image doet alles vanuit Windows. :D :D
 • Waar kannik TweakUI precies downloaden? Is er een Nederlandse versie? Zijn er verschillen tussen TweakUI voor XP Pro en XP Home?

  Greetzz,

  Roel
 • http://www.microsoft.com/windowsxp/pro/downloads/powertoys.asp

  geen verschil voor Home en Pro versie. Enkel Engelstalig.

  Marc
 • www.microsoft.com/ntworkstation/downloads/ PowerToys/Networking/NTTweakUI.asp

  Wees wel voorzichtig, goed kijken en de aanwijzingen lezen, anders kunnen er rare dingen gebeuren.
  Deze versie is voor alle Windows versies, ook XP en XP Pro.
  Dubbelklikken op gedownload bestand, het pakt zich dan uit in de Windows/Temp map. Rechtsklikken op tweakui.inf en installeren kiezen. Start dan vanzelf op. Als je het daarna weer wilt gebruiken staat het in de Systeemwerkset map onder Start. Succes :D
 • Het kan ook op een "domme" manier: gewoon verslepen! Als je dan een crash krijgt en Windows opnieuw moet installeren, moet je 'mijn documenten' op de andere schijf (die stonden er nog op van vóór de crash) even hernoemen. Vervolgens sleep je de inhoud naar de nieuwe 'mijn documenten' en verwijder je de oude dir. Dus na een herinstallatie is het omslachtig, maar na een eerste installatie het snelst!.
 • Dat klopt niet. Documenten worden in de standaard map bewaard. Als die op C: staat ben je die na een crash dus kwijt. Veiliger is het om hem dus permanent op een andere partitie/schijf te zetten. Hetzelfde geldt voor je mail, favorieten, afbeeldingen, muziek, etc. Dat gaat het handigst met TweakUi. En je kan er nog veel meer mee. Na een herinstallatie hoef je dan alleen opnieuw de paden aan te geven en je bent klaar. Nog beter is om na een schone installatie een image van C: te maken, dan hoef je helemaal nooit meer Windows en de rest van je software te herinstalleren, zeker als je de image up-to-date houdt. :D
 • Jammer voor jou, maar het klopt wel! Ik heb het zelf alle keren zo gedaan. Maar zoals ik al schreef: het is alleen maar handig na een eerste schone installatie. Daarna is de methode via TweakUI het beste.
 • Ik kom er niet uit! Wat moet ik precies doen nadat ik TweakUI gedownload heb? Ik heb 't progje kunnen openen, maar een optie om mappen te verplaatsen kannik nergens vinden! Kunnen jullie me helpen?

  Greetzz,

  Roel
 • Open TweakUI en ga naar MY COMPUTER en dan naar 'special folders'. Daar kun je kiezen voor een bepaalde 'special folder' en deze via balderen een plaats en naam geven die je wilt.
  Succes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.