Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows Xp activatie wassen neus??

Anoniem
Alicante
11 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een bepaalde configuratie,met daarop Windows Xp prof geinstalleerd.
  Nu heb ik mijn hd,met dus Windows Xp geactiveerd en wel,met sp1 en alle recente updates erop verwijderd en een nieuwe geplaatst,een grotere.
  Windows Xp weer erop gezet,wilde activeren,maar dat lukte niet.
  Moest bellen met de klantenservice van microsoft,en ik kreeg gewoon weer een nieuwe activatiesleutel,van een vriendelijke dame.
  Nu heb ik dus 2 hd's met Xp erop.
  Die andere kan ik in principe zo in een andere pc zetten.

  Naar welke hardware kijkt Xp eigenlijk,want ik geloof dat er een soort hardware identiteit voor elke pc bestaat,zeg maar.
  Een printer en monitor,videokaart etc,kun je zo een andere installeren zónder opnieuw te hoeven activeren.

  Ik heb deze de windows Xp die ik heb al op meerdere pc's geactiveerd,met totáál andere hardware,en dat ging ook gewoon,nadat ik microsoft klantenservice gebeld had :D .Heb ik gelijk ook weer verwijderd natuurlijk,want heb die pc's verkocht,en ik wil natuurlijk niet dat ik problemen krijg met m'n vétbetaalde Xp licentie :evil:
 • [quote:5299daa06d="weert114"],en ik wil natuurlijk niet dat ik problemen krijg met m'n vétbetaalde Xp licentie :evil:[/quote:5299daa06d]

  Nou je bent anders al heel aardig op weg. Maar afijn.

  [quote:5299daa06d="weert114"]Moest bellen met de klantenservice van microsoft,en ik kreeg gewoon weer een nieuwe activatiesleutel,van een vriendelijke dame. Nu heb ik dus 2 hd's met Xp erop. Die andere kan ik in principe zo in een andere pc zetten.[/quote:5299daa06d]

  Ja, niet dat het lang zal werken, maar dat kan zeker. Zodra je echter in een geheel afwijkende pc die drive boot, dan zal XP zijn hardwarecheck uitvoeren en vergelijken met de waarde die hij zelf heeft vastgelegd. Die zullen dan verschillen en die mooie XP op hd2 zal ineens opnieuw geactiveerd willen worden, wat dan dus niet wil.

  [quote:5299daa06d="weert114"] Naar welke hardware kijkt Xp eigenlijk,want ik geloof dat er een soort hardware identiteit voor elke pc bestaat,zeg maar.[/quote:5299daa06d]

  Exact, hij kijkt naar 10 onderdelen zoals product-id van de harddisk, de processor, hoeveelheid geheugen en geloof ook model en type, en zo voort. Ik zou het moeten opzoeken maar Google levert je die lijst ook zo op. Daarvan mag je er 4 wisselen volgens Microsoft zonder dat de activering alarm slaat.

  [quote:5299daa06d="weert114"] Ik heb deze de windows Xp die ik heb al op meerdere pc's geactiveerd,met totáál andere hardware,en dat ging ook gewoon, nadat ik microsoft klantenservice gebeld had [/quote:5299daa06d]

  En dat bedoel ik met dat je al aardig op weg bent. De entry's zoals die bij Microsoft in de activeringsdatabase staan worden telkens na 3 maanden gecleared, en daarna zou je dus diezelfde XP licentie geheel automatisch op een geheel andere pc kunnen activeren. Dat kan. Wat men NIET weggooid is de installatiegeschiedenis van een Product ID, dus die installatiesleutel. En zodra een sleutel een x maal geactiveerd is, zelfs als het altijd op dezelfde hardware, gaat er al een alarm af. Wordt de PID zelfs op telkens andere hardware (in combinatie met andere codes) geactiveerd en men acht dit buitensporig, dan zal men die sleutel blokkeren voor automatische activering via Internet. Dan moet je dus altijd bellen. En doe je dat tevaak, dan zal men niet zo gemakkelijk meer een nieuwe PID afleveren als jij nu telkens van hen vraagt tot men op gegeven moment helemaal geen installatiesleutel meer levert zonder dat jij jouw gebruiksrecht gaat bewijzen.

  Maar ik zou zeggen, test het eens allemaal uit 8)

  groetjes Edmond
 • Misschien een domme vraag, maar moet je XP ook opnieuw activeren als je de windows XP versie opnieuw installeerd na een format c.
 • Gebruikersrecht bewijzen is geen probleem als je toch een originele cd-rom met authenticatie sticker en alle papieren hebt?

  Ik heb zelfs de bon en al waar en wanneer ik mij licentie gekocht heb.

  Zal mooi worden!
  Heb 190 Euro betaald voor Xp,en dan niet meer werken.Denk niet dat ze zich dat kunnen veroorloven.

  Ik heb nu in totaal 2 keer gebeld,en 3 keer geactiveerd.De eerste keer heb ik gewoon via internet geactiveerd,maar de 2e en 3e keer lukte dat niet,dus moest ik bellen.

  Ze vragen dus zélf om problemen als ze mijn Windows installatie niet zouden activeren.

  Dan ga je vanzelf naar andere manieren op zoek natuurlijk,om de boel goed werkend te krijgen.
  Liefst natuurlijk door de boel te hacken,om je duurbetaalde windows tóch werkend te krijgen.
  Óf je gaat op zoek naar een alternatief besturingssysteem.
 • [quote:f9eafec5a0="pjgroot"]Misschien een domme vraag, maar moet je XP ook opnieuw activeren als je de windows XP versie opnieuw installeerd na een format c.[/quote:f9eafec5a0]
  Dat moet wel ja,maar is geen probleem als je je hardware niet veranderd.
 • Ik hoor dat allemaal graag uitleggen, maar… Ik dacht toch dat je met jou PC doet wat JIJ wil: je veranderd toch je hardware zoveel als JIJ wil, zonder daarom toelating te moeten vragen of verantwoording te moeten afleggen aan MICROSHIT. Vindt het allemaal te ver gaan……
 • Omdat gedoe met die activatie te vermijden na een format, kun je een kopie maken van het bestand wpa.dbl. (voor je de format doet) Dit bestandje bevat de gegevens van je activatie.
  Formateren en achteraf dit kopietje even terug zetten op zijn originele plaats. (wel rekening houden dat je niet meer dan 4 onderdelen wisselt)
  Lijkt me een vrij eerlijke methode of niet? :wink:

  Marc
 • Mee eens, maar daar ging het hier niet om. Maar gelijk heb je, het gaat ver.

  mvrgroet Edmond
 • Dat bedoel ik er eigenlijk ook mee.

  Je betald dus bijna 200 Euro voor een cd met windows,en als het microsoft belieft kun je hem niet meer gebruiken.

  Nou,ik verander net zovaak wat aan mijn pc als ík wil,daar heeft microsoft niks mee te schaften.

  En dachten ze nou echt dat als ik mijn pc verkoop zónder windows,dat ik hem niet op een andere pc gebruik??

  Wat moet ik er dan mee??
  Ik mag hem niet verkopen ook,want het is een oem versie en die mogen niet zomaar worden verkocht.

  Dachten ze nou echt dat ik een nieuw exemplaar ging kopen??
 • Ik vind het ook grote onzin, een voorbeeld:
  Je hebt op dit moment een SD ram moederbord met SD geheugen en een Geforce 2MX met windowsXP. Je gaat dit opgraden naar:
  DDR moederbord
  nieuw geheugen
  nieuwe videokaart
  en, bijv een modem of LAN kaart.

  als je dit dus zou doen kun je XP niet meer gebruiken??????? :evil: :evil: Dit is grote kwats.
 • [quote:cc658a0fc3="pjgroot"]Misschien een domme vraag, maar moet je XP ook opnieuw activeren als je de windows XP versie opnieuw installeerd na een format c.[/quote:cc658a0fc3]

  Ja, dat moet ja, je formatteerd je hele hdd, maar als je een originele versie hebt kan je dat zonder problemen doen. Je kan dan een onbeperkt aantal keer registreren

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.