Vraag & Antwoord

OS Windows

Duoboot tussen windows 98 en XP niet meer aanwezig.

Anoniem
Mr. 18
5 antwoorden
 • Windows 98 staat op de C schijf. Deze is verdeeld in 2 partities. C en E.
  2e harde schijf (D) is in verband met videomontage XP op gezet.
  Doordat ik een schone image file op C heb gezet (die gemaakt was voordat ik XP op de 2e harde schijf heb gezet) ben ik nu mijn duoboot scherm kwijt. Xp wil niet meer geinstalleerd worden en in C is de 2e harde schijf niet meer zichtbaar. Kortom ik kan niet meer bij XP komen.
  Wie weet een oplossing. : oops:
 • Je [i:123fb9b4d5]had[/i:123fb9b4d5] eerst je bootbestanden (en dan met name het bestand BOOTSECT.DOS) moeten saven. Nu is het waarschijnlijk flink lastig om het weer recht te breien. Hoe bootte je trouwens? Met het WinXP bootmenu of gebruikte je een echte bootmanager als BootMagic?
  Ik denk dat in jouw geval de eenvoudigste oplossing zal zijn om WinXP opnieuw te installeren op de D-schijf. Je hebt dan weliswaar 2x WinXP geïnstalleerd en dan de mappen WINDOWS en WINDOWS.0 op D: staan. Maar daarna kun je BOOT.INI zo aanpassen dat de verwijzing(en) naar WINDOWS.0 wordt veranderd in WINDOWS, waarna de oude WinXP weer opstart. En daarna kun je de map WINDOWS.) weer verwijderen. Er wordt dan ook weer een link naar Win98 in gezet en ook dat zou dan weer opstartbaar moeten zijn.
  Dat je vanuit Win98 de D-partitie niet zien is misschien omdat deze NTFS is? Of omdat deze op hidden staat (bv door BootMagic)?
 • Ik denk dat een bootloader de beste en de snelste oplossing is, dan zit je ook niet met gezeur van opnieuw installeren enzo, je kan ook proberen vanaf de cd (winXP) te booten en dan fixmbr uit te voeren. Dan overschrijft hij het mbr, en dan moet hij het weer goed doen.
 • Helaas Mr. 18, dat slaat helemaal nergens op. De MBR heeft met dit verhaal niks te maken, wel de [b:84d16c58f4]bootsector[/b:84d16c58f4]. Maar zelfs als je de bootsector voor WinXP aanbrengt, dan nog boot WinXP niet omdat de rest van de bootbestanden niet meer aanwezig is. Om WinXP te kunnen booten moeten ook NTDETECT.COM en NTLDR aanwezig zijn, en in deze situatie in elk geval ook BOOT.INI (feitelijk altijd, maar als deze ontbreekt start standaard C:\WINDOWS op, mits hier WInXP staat).
  Jouw oplossing werkt dus beslist niet.
 • Mensen, het is gelukt. Mr. 18 bracht me wel op een idee. Ik heb geboot via mijn XP schijf. Dit was voor het eerst dat ik weer bij D: kon komen.
  daarna bleef er niets anders over dan format en opnieuw installeren.
  Het klopt trouwens, de schijf stond in NTFS. In elk geval bedankt voor het meedenken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.