Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

pwl file

almar
15 antwoorden
 • in het .pwl bestand staat mijn password.

  maar het password is gecodeerd en je kunt dit niet in gewone tekens zien.

  is er een manier om dit dus wel in gewone letters te laten zien ?
 • Hierbij treed ik in de voetsporen van forumfreak, want waarom wil je uw wachtwoord in gewone tekens zien?????? eerlijk gezegd is mij dat een raadsel Wachtwoorden zijn nu eenmaal gemaskeerd zodat niemand op het beeldscherm kan zien wat je invoert. of weet u soms het wachtwoord niet meer?
  :roll:
 • nee nee,

  dit is puur uit intresse en uit beveiligings overwegingen.

  ik denk namelijk zo, ik weet mijn eigen wachtwoord natuurlijk wel
  maar stel dat iemand mijn computer inbreekt, dan vraag ik me af of dat diegene ook daadwerkelijk in staat is om mijn wachtwoord op zijn scherm te krijgen ( in gewone letters)

  ik heb daar iets vaags over gelezen, en wilde wten of jullie (alle forum gebruikers, daar iets meer van wisten).
 • Ik heb het nog nergens gelezen. Maar als u in bezit bent van een goede firewall word de kans kleiner en dan nog moet de inbreker touwens over een codeermachine beschikken(en nu gaan we even de SF toer op). Trouwens gespecialiseerde inbrekers(hackers) gaan niet zover om in een gewone huiscomputer een passport (wachtwoord) te ontcijferen over een bestand waarvan u een wachtwoord hebt ingegeven. ze zijn meer geinteresseerd in bedrijfsspionage en dat is andere koek.Einde SF verhaal. Het meeste gevaar loert binnenshuis als u begrijpt wat ik bedoel. en wilt ge toch zeker spelen,zet dan die gegevens op een cd of diskette met wachtwoord en al en berg ze op een veilige plaatst op.
  :wink: :roll:
 • Het is vrij simpel om iemand een bestand te mailen en daar dan stiekem een [b:9b3a92713f]keylogger[/b:9b3a92713f] aan te hangen. Afhankelijk van de intelligentie van zo'n programma wordt dan alle getypte tekst geanalyseerd en mogelijke kandidaten voor wachtwoorden worden dan per email verstuurd naar de hacker. Hoe groot die kans is? Niet erg groot, afhankelijk van je eigen waakzaamheid. Maar echt niet onmogelijk, en gemakkelijk uit te voeren door script-kiddies die nog niet aan het grote werk toe zijn.
  Fysieke spionage kan wel erg simpel, bijvoorbeeld met het programma [b:9b3a92713f]007 Password Recovery[/b:9b3a92713f]. Als je dat installeert worden plotseling alle sterretjes vervangen door de werkelijke tekens.
  Ik zou echter niet al te veel nachtrust opofferen aan gepieker.
 • PWL files zijn relatief zwak beveiligd, en met de juiste software eenvoudig te kraken.
 • ja ik wou net zeggen het duurt nog geen 5 minuten om zon password te kraken heowel ik het meestal de moeite niet waard want in windows is het niet relevant omdat het niet zoals linux werkt met het inlogsysteem//….je kunt de bestanden van windows ook wel lezen zonder wachtwoord bij linux niet
 • Over hackers[quote:acc01cb75d="bessy"]ze zijn meer geinteresseerd in bedrijfsspionage en dat is andere koek.[/quote:acc01cb75d]

  Ik denk dat dan interessanter is nadat ze wat hebben geoefend op iemand zijn particuliere verbinding en pc. Gewoon om verder te leren over hacken en just for the fun. Ik heb een hele goede firewall… dat is een uitdaging voor veel hackers. Als ik naar mijn intrusion detection log kijk dan zijn er dagelijks wel twintig pogingen om langs mijn firewall te komen. En ik ben gewoon particulier met niets bijzonders op zijn pc.
 • in je firewall of door je firewall..zit veeel verschil in (serieus) en wat je leest kan ook een gewone ping poging zijn..ik krijg zulke nog veel meer
 • Dat is een "port-scan". Er zijn programma's waarmee je vele duizenden IP-adressen kunt scannen op openstaande poorten (waarvan er vele duizenden in de PC zitten). Daarom is het wel van belang om alle poorten op STEALTH te zetten in je Firewall. Kun je controleren op www.grc.com
 • INFO - Possible Squid Scan, Attempted Information Leak

  of

  spp_portscan: PORTSCAN DETECTED from 216.218.184.2 (THRESHOLD 4 connections exceeded in 0 seconds)

  of

  SCAN Proxy attempt, Attempted Information Leak


  Dit komt direct uit mijn log gecopypaste. Daar zitten geen ping-pogingen bij.
 • dit is tog een gewone portscan op de computer
 • Nee echt? En daar blijft het ook bij als ik het kan helpen.

  Wat wil je nu eigenlijk hiermee zeggen?
 • http://www.dshield.org/ipinfo.php?ip=216.218.184.002 Da's een stoute jongen dus, zo te zien. Maar niet elke portscan is een hacker, een heleboel zijn van je provider afkomstig. En dat lijkt me redelijk normaal binnen een netwerk. Maar ja, dicht is dicht.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.