Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

upgrade naar XP

M@rc
7 antwoorden
 • Vraagje:
  Ik werk met Windows Me.
  Ik wil overstappen op XP en schafte een upgrade naar XP aan.(is goedkoper dan een volledige versie)
  Hoe krijg ik een schone installatie??
  Is het juist dat ik dan de C\ moet formateren, Me moet installeren en daaroverheen weer de upgrade?
 • Zorg dat je kan booten vd winxp-cd. (instellen in je BIOS). Tijdens de installatie wordt er gevraagd om even de Windows ME cd in je cd-rom te plaatsen. Dit is een controle die XP uitvoert om te kijken of je wel in aanmerking komt voor een upgrade. Nadien zal er gevraagd worden om terug je XP-cd in de speler te plaatsen en zal de installatie verder afgehandeld worden.

  Marc
 • Beste Marc,
  Bedankt voor je bericht, maar wat ik bedoel is:
  Als ik echt een HELE SCHONE installatie wil, moet ik dan [b:010a446e4c]eerst [/b:010a446e4c]formateren, [b:010a446e4c]daarna[/b:010a446e4c] de originele Me installeren en [b:010a446e4c]DAAROVERHEEN[/b:010a446e4c] de upgrade naar XP?
 • Ongeveer, ja…
  eerst format c:
  dan windows XP installeren, tijdens het installatieproces van XP wordt gevraagd je ME cd even in je cd-speler te doen
 • Rodiep,

  Me NIET installeren als je een 'echt schone installatie' wil. C-schijf (waar ME opstaat) formatteren met een bootdiskette. Computer opnieuw opstarten en booten van XP-cd (effe in BIOS instellen). Tijdens de installatie wordt gevraagd om de cd van ME even in je cd-romspeler te stoppen. Nadien vraagt setup terug je win XP-cd en kan je een volledige cleane installatie van XP doen. ME wordt hierbij niet geïnstalleerd. De cd van ME wordt enkel gevraagd om te controleren of je in aanmerking komt voor een upgrade.

  Normaal kun je de c-schijf ook formatteren door te booten van je XP-cd.

  Marc
 • Een upgradeversie kun je desgewenst ook installeren op een kale pc(dus na verwijderen van je huidige windows-versie) of naast (en niet overheen) jouw geinstalleerde windows-versie. Hiervoor is wel de originele cd van de vorige/geinstalleerde windows-versie vereist ter verificatie . Overigens mag dit geen zogenaamde recovery
  estore-cd zijn(met daarp een OEM-versie van Windows) Dit soort cd's wordt niet herkend door de installatie/upgradeprocedure van windows. Uiteraard kun je met de volledige versie van Windows XP(die afgezien van de installatieprocedure volledig identiek is aan een upgradeversie) ook een upgrade-installatie uitvoeren indien gewenst.
 • Marc,
  Met booten vanaf een diskette bedoel je de opstartdiskette van Me, neem ik aan.
  En met booten bedoel je dat de diskette, danwel de cd van de XPupgrade in je pc moet zitten?
  Sorry, maar ik ben een leek.
  rodiep

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.