Vraag & Antwoord

OS Windows

Win ME installeren ná installatie XP

4 antwoorden
  • Hoi.. ik heb een aantal partities waarvan 1 met windows me (C) en 1 met windows xp (D). Nu geeft windows ME de laatste tijd wat problemen en wil ik dat er opnieuw opzetten. Maar omdat Windows XP er net opnieuw opstaat en alles prima werkt, inclusief alle programma's, wil ik die laten staan. Nu weet ik dat als je ME ná XP installeert, verdwijnt je bootmenu. Dat heb ik meer gehad, en is erg klote. :evil: Weet iemand hoe ik het moet doen zodat het bootmenu blijft? Ik heb het ooit eens ergens gelezen, met "/s" achter het setup commando ofzo, maar ik weet het niet meer precies... als iemand iets weet, alvast hartelijk bedankt! :)
  • Hoi rene. Ik praat nu ff over w98 en w2000, maar het komt op het zelfde neer. Nadat w98 opnieuw is geinstalleerd is vaak de dualboot verdwenen,deze is te herstellen. Om de bootmanager terug te krijgen start de computer op met de reddings-diskette van w2000 kies in het menu voor de reparatie optie en laat de bootsector inspecteren. De boot-manager wordt automatisch geinstalleerd nadat het tweede besturingssysteem is gedetecteerd. [Reddings diskette maken] via progamma MAKEBOOT.EXE dat los op de installatie cd-rom staat. Ik hoop dat je hier iets mee kan. Ikzelf heb geen XP ,maar de XP deskundige zullen beslist reageren :lol:
  • De benadering die Ben Johnson is je andere vraag voorstelde is ietsje simpeler, dus de bootbestanden NTDETECT.COM, NTLDR en BOOTSECT.DOS en BOOT.INI op floppy zetten. Dan formatteren en die bestanden terugzetten. Daarna uiteraard nog wel even booten met de WinXP CDROM, naar Recovery Console gaan en aldaar het commando [b:5190f93b4b]fixboot[/b:5190f93b4b] uitvoeren. Daarna zou het weer als vanouds moeten zijn. De [i:5190f93b4b]repair[/i:5190f93b4b] levert nl bij WinXP heel vaak problemen op, omdat deze dan simpelweg niet aanweizg is (m.n. Home Edition).
  • Hartelijk bedankt iedereen, ik ga het eens proberen :D ik had deze vraag al eerder gesteld, maar ik kon het onderwerp niet meer terugvinden :roll: THNX!!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.