Vraag & Antwoord

OS Windows

Power Schemes-instellingen (Energiebeheerschema's) kapot

Anoniem
None
4 antwoorden
 • De 'Power Options Properties -> Power Schemes' is stuk in mijn Windows XP. Op een bepaald moment toen ik daar iets in wijzigde kreeg ik een foutmelding (er was iets 'out of bound') waarna dat scherm vastliep. Vanaf dat moment ziet dat venster er zo uit:

  [img:75464f5ad0]http://www.student.kun.nl/bramvonk/vb/powerschemes.gif[/img:75464f5ad0]

  De dropdown combo met 'Power schemes' is leeg, de knoppen Save As en Delete doen niets meer.

  De instellingen die het laatst ingesteld zijn VOOR het stuk ging worden nu gebruikt. Dit vind ik een probleem omdat mijn beeldscherm al na 3 minuten op standby gaat. Nu is mijn vraag:

  1) heeft iemand ervaring met dit probleem en vooral ook de oplossing

  of

  2) weet iemand waar (in het register?) de huidige instellingen worden opgeslagen? Dus niet de powerschemes, maar de instellingen die op dit moment geladen zijn. Misschien kan ik dan die 3 minuten wijzigen in een groter getal.
 • Ik kreeg vandaag hetzelfde probleem in Windows XP SP2 (Nederlandstalig) alleen zonder voorafgaande foutmelding. Het laatst toegevoegde schema werd niet opgenomen, in plaats daarvan ging er 1 bestaand schema af. Korte tijd later had ik geen enkel schema over, zoals bij de vorige poster, en kan ook geen nieuw schema toevoegen. :( Iemand een tip?

  Lou
 • P.S.

  Als ik een listing doe met CMD.EXE/POWERCFG /LIST krijg ik een lege lijst terug. Er lijken dus geen power schemes te bestaan.

  Maar als ik met /CREATE een nieuw power scheme (in de NL-versie "Energiebeheerschema" genaamd) probeer te maken, krijg ik een foutmelding dat er geen nieuw schema gemaakt kan worden.

  Allemaal lekker duidelijk. :evil:
 • Dank zij een tip die ik vond via Google, ben ik er gelukkig uit.

  De Power Schemes zijn vastgelegd in het register onder HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\PowerCfg\PowerPolicies en dan binnen PowerPolicies een map per Power Scheme. Oorspronkelijk zijn dat er 6 (map 0-5). Ik vond er in totaal 14: Schema 11-19 en 1-5. Ze werden echter geen van alle als zodanig herkend.

  Uit de eerste groep heb ik 1 schema hernoemd als schema 0 en de overige schema's uit die groep gewist, zodat ik 0-5 overhield. Daarna werkte alles weer en kon ik de overgebleven schema's op de standaard manier aanpassen.

  Dit is duidelijk een bug in Windows. Voeg daarom zelf geen schema's toe en laat geen schema's vervallen, anders wordt het een zooitje. Wijziging van bestaande schema's is blijkbaar geen probleem.

  Tenslotte: Zoals al vaker gezegd, pas op met aanpassingen in het register, als je iets verkeerd doet kan dat het systeem grondig verstoren. Maak van tevoren een backup, dan kun je zonodig terug.

  Lou

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.