Vraag & Antwoord

OS Windows

Krijg Windows XP en Windows 2000 niet geïnstalleerd

Anoniem
None
17 antwoorden
 • Ik heb het volgende probleem. Op mijn pc heb ik Windows ME geïnstalleerd en mijn harde schijf is in 3 partities verdeeld. Nu heb ik Windows XP aangeschaft en wil deze installeren. De setup start op en ik krijg een blauw scherm te zien (met onderin steeds een regel waarin staat wat op dat moment geïnstalleerd wordt). Naar mijn mening zijn dit nog maar de bestanden die Windows nodig heeft voor de verdere installatie. Dan krijg ik een zwart scherm met linksboven alleen nog maar de cursor, de harde schijf rammelt wat, alle lichten van mijn toetsenbord lichten op (Numlock enz.) en gaan daarna uit en beeldscherm schakelt uit. Pc zelf blijft wel nog aan maar geeft verder geen teken van leven waardoor ik dus genoodzaakt ben om te resetten. Als ik dit doe start pc opnieuw op en begint hele ritueel weer van voor af aan. Ik heb geprobeerd of ik Windows 2000 wel geïnstalleerd kon krijgen, maar dit geeft hetzelfde probleem.
  Heeft iemand enig idee waar dit aan kan liggen ? Ligt het er misschien aan dat ik mijn harde schijf in partities verdeeld heb ? Ik hoop dat iemand misschien een oplossing heeft want ik wil ondertussen wel van Windows MEER ELLENDE af. :evil:
  Bij voorbaat dank.

  Marielle
 • Probeer eens een schone installatie, dus de schijf formatteren voordat je installeert. Als je weer problemen krijgt, heb je een hardwareprobleem. En niet zeggen "onder ME werkt alles perfect". 2000 en XP zijn NT-varianten, die hardware op een andere en meer kritische manier benaderen dan 9x en consorten. Wat je dan zou kunnen doen, is alle kaarten eruit slopen behalve 1 geheugenbankje en de grafische kaart en het nogmaals proberen. Geen problemen meer –> kaarten een voor een terugstoppen en iedere keer testen. De boosdoener zou je er dan tussenuit moeten kunnen halen.

  Maar probeer eerst maar eens een schone installatie.
 • Ik heb het ook al via een schone installatie geprobeerd, maar dat geeft dus hetzelfde probleem. Met alle hardware eruit halen, bedoel je dan ook geluidskaart, ethernetkaart enz. ?? Zou het bijv. ook aan mijn harde schijf kunnen liggen ? Want die heeft af en toe kuren, ik denk dat ie zowiezo niet meer het langste leven heeft ?? :cry: Dan ga ik dat maar eens proberen door alles (bijna dan) eruit te halen.

  Bedankt voor je reactie.

  Groetjes Marielle
 • Je zou evetueel een nieuwe HDA erin kunnen zetten.
  Daarna XP proberen te installeren.
  Maar of dat een optie is weet ik niet
 • U moet weten dat xp heel veel systeembronnen nodig heeft. Microsoft raadt voor XP met minimaal een 300 MHz processor;128 megabyte werkgeheugen en 1,5 gigabyte harde schijfruimte aan. Daarop draait het nieuwe windows wel,maar veel plezier zul je niet aan beleven. Het werkt beter als je deze waarden verdubbelt. Het valt in elk geval aan te raden het werkgeheugen naar 256 MB te verhogen.Hierdoor werkt het besturingssysteem een stuk sneller en stabieler.Hier volgt een aanwijzing wat ge allemaal moet doen namelijk de nette oplossing: harde schijf formatteren. De installatie zal het meest succesvol zijn,als je het setup-programma rechtstreeks vanaf de windows xp -cd opstart.
  1) Start de computer opnieuw op met de windows Xcd? Druk op een toets wanneer er gevraagd wordt of er van cd opgestart moet worden.
  2) Er verschijnt een blauw scherm,druk nu op de enter-toets.
  3) Nu volgt het scherm met de licentieovereenkomst. Ga akkoord met de F8-toets.
  4) Kies nu een harde schijf uit,wijs hierop tenminste 2 gigabyte geheugen aan XP toe en druk op de enterr-toets om de harde schijf te partitioneren.
  5) Vervolgens moet besloten worden of de partitie geformatteerd moet worden met het FAT- of NTFS-bestandssysteem. Kies voor FAT als je windows 9x of Me op een andere partitie wil installeren. Kies alleen voor NTFS als je XP als enige besturingssysteem wilt gebruiken. Dit van NT bekende bestandssysteem heeft een beter en effectiever gegevensbeheer.
  6) Boj de landinstellingen is Nederlands geselecteerd. Klik op Volgende.
  7) Voer nu de product key van 25 tekens in en klik weer op volgende.
  8) Typ een duidelijke computernaam in.
  9) Stel de tijd en datum in en eindig met een klik op volgende.vanaf hier loopt de installatie geheel automatisch en is deze niet meer beinvloedbaar. Na de installatie wordt de computer door XP opnieuw opgestart. In tegenstelling tot een installatie van windows 9x/Me gebeurt dat bij windows XP maar één keer.
  ———————————-
  Vooraleer ge er aan begint moet je toch eens een kijkje nemen naar de hardware in je pc: Er zijn twee manieren om erachter te komen met welke hardware je computer is uitgerust. A) In een handboek van de pc of op een rekening staat meestal vermeld welke componenten in de computer zijn ingebouwd. Als je geen handboek hebt dan kun je met behulp van het programma DR. HARDWARE informatie over de componenten in je computer krijgen. b) op de internetsit van microsoft staat een lijst met componenten. Aan de hand van deze lijst kun je zien of al de aanwezige hardware met xp gaat samenwerken www.microsoft.com/hcl .Daar heb je de mogelijkheid gericht naar hardware te zoeken (bijvoorbeeld naar Geforce 2) Typ de gewenste productnaam in en klik op SEARCH NOW. Aan de hand van de daarop volgende lijst kun je zien of de compatibiliteit van het apparaat met xp gegarandeerd is. Staat er in de kolom Windows XP een vinkje dan is er blijkbaar geen probleem. Is het veld daarentegen leeg,dan is de samenwerking van besturingssysteem en hardware-component eerder onwaarschijnlijk.(EEN HELE BOTERHAM NIETWAAR? : :o
  Hopend dat het nu lukt, deze raad nog meegeven ziet ge het niet zitten ga gewoon uit voorzorg naar iemand die daar van op de hoogte is. Zo voorkom je meer leed!
  :wink:
 • Voor een wat oudere pc kan een bios-update ook uitkomst brengen.

  Marc
 • *zucht* ik heb alles geprobeert: lege installatie, alle hardware eruit, maar niks. Geen defecte hardware, maar ook geen installatie. Ik krijg ze nog steeds niet geinstalleerd. Het kan toch niet toevallig zo zijn dat mijn harddisk aan het peigeren is ??

  Iemand nog enige suggesties ??

  Thanx
 • Mijn pc is trouwens 1.5 jaar oud. En de specs vinden jullie hieronder. Zou toch voldoende moeten zijn voor een van die beide Windows versies.
 • dit kan altijd…
  Heb je een BIOSflash geprobeerd?
 • een Biosflash ?? :oops:
 • Je BIOS ge-update naar een recentere versie. Als je met een wat oudere pc zit kan dit wel eens helpen.
 • Nee, niet gedaan. Hoe werkt dat ? Of hoe moet dat ?
 • Kijk even op de website van je moederbord. Daar moet je alle info vinden.
 • Dat klopt dat dat niet gratis is ?
 • [quote:0fad2cccce="M@rc"]Je BIOS ge-update naar een recentere versie. Als je met een wat oudere pc zit kan dit wel eens helpen.[/quote:0fad2cccce]

  Volgens mij is die pc niet te oud ofzo, ik heb nog ergens een oud beestje staan (pII-333) Daar installeert/draaide hij perfect op.
  [edit]
  Maar ik bedenk me nu dat dat een van de laatste dingen is die je kan proberen.
  [/edit]
 • [quote:136515a724="bessy"]U moet weten dat xp heel veel systeembronnen nodig heeft. Microsoft raadt voor XP met minimaal een 300 MHz processor;128 megabyte werkgeheugen en 1,5 gigabyte harde schijfruimte aan. Daarop draait het nieuwe windows wel,maar veel plezier zul je niet aan beleven. Het werkt beter als je deze waarden verdubbelt.[/quote:136515a724]Valt wel mee. Ik heb een socket 7 400MHz machine die prima overweg kan met Windows XP. Alleen kreeg op dat systeem de Professional versie niet geïnstalleerd. De Home versie lijkt probleemloos en prettig te werken. Ook Dvd afspelen lijkt bijvoorbeeld goed te werken. Oh ja, ik maak wel gebruik van een moderne harde schijf. Maxtor 40 GB.
  Als WIndows zich niet laat installeren dan is er meestal een hardware probleem. Bijvoorbeeld slecht geheugen, of een beschadigde CPU (is die ooit te heet geweest?), of een slechte harde schijf of 1 van de andere IDE apparaten functioneert niet goed, de CPU wordt te warm, of iets heel anders …
 • [quote:e66d48aea8="Mystery1"]Dat klopt dat dat niet gratis is ?[/quote:e66d48aea8]
  Meestal is dat wel gratis.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.